Marlenka este prăjitura care te va cuceri imediat. Această prăjitură se face cu foi însiropate și cu cremă fină de caramel, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Iată rețeta unui adevărat deliciu culinar.
Marlenka, prăjitura care te va cuceri imediat
Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un desert cremos, aromat și gustos, ideală este prăjitura Marlenka. Aceasta are o savoare deosebită și un aspect rafinat. Prăjitura Marlenka poate fi pregătită de Crăciun sau de Revelion alături de alte delicii.
Prăjitura Marlenka se face cu foi cu miere, iar crema se poate prepara în diferite moduri, în funcție de gust și preferințe. Acest desert îi va cuceri, cu siguranță, pe toți cei de la masă. Pentru iubitorii de deserturi cremoase ideală este și prăjitura krantz cu nucă și caramel. Savuroasa prăjitură cu caramel va fi o adevărată încântare pentru musafiri.
La fel de bine putem face o prăjitură invizibilă cu mere. Aceasta este aromată și le amintește tuturor de copilăriei și de rețetele bunicii. Gustos și ușor de pregătit este și salamul de biscuiți. Acesta se face și de post, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Marlenka este prăjitura care nu trebuie să lipsească de la mesele festive, dar și în zilele în care vrem să ne răsfățăm cu un desert de casă pufos, gustos și rafinat. Această prăjitură are un aspect deosebită și o aromă aparte și îi va cuceri pe toți cei de la masă.
Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros
Pentru prăjitura Marlenka vom avea nevoie de 450 g de făină, 150 g de zahăr brun, 3 ouă, 70 g de miere, 100 g de unt, 1 linguriță de bicarbonat, un praf de sare, ingrediente necesare pentru foi. Pentru cremă vom folosi 850 ml de frișcă lichidă, 80 g de zahăr pudră și 1 linguriță de extract de vanilie.
Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul brun apoi se topește untul împreună cu sarea, bicarbonatul și mierea apoi se toarnă amestecul obținut în compoziția de ouă.
Se va obține un aluat lipicios. Aluatul se întinde pe masă și se împarte în șase bile egale. Fiecare bilă de aluat se întinde sub formă rotundă și se coace fiecare foaie la dosul tăvii. Când foile sunt gata, se pregătește crema.
Frișca lichidă se bate cu zahărul și vanilia. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se pune câte un strat de cremă între două foi de aluat, iar la final se îmbracă prăjitura în frișcă. Se pune nucă măcinată deasupra sau glazură de ciocolată. Se ține prăjitura la frigider timp de câteva ore apoi se scoate și se servește. Putem pregăti după această rețetă și un tort Marlenka.
Prăjitura Marlenka este cremoasă, aromată și se face cu foi fragede cu miere. Acest desert este încântător și ideal de pregăti la orice masă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Când vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete savuroase.