Prima pagină » Razboi în Ucraina » Mark Milley spune că Ucraina este „bine pregătită” pentru contraofensiva anticipată
Mark Milley spune că Ucraina este „bine pregătită” pentru contraofensiva anticipată

Mark Milley spune că Ucraina este „bine pregătită” pentru contraofensiva anticipată

05 iun. 2023, 20:39,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Deși Ucraina este „foarte bine pregătită” pentru o contraofensivă împotriva Rusiei, este „prea devreme pentru a spune ce rezultate se vor întâmpla”, a declarat luni generalul american pentru CNN.

„Sunt într-un război care este o amenințare existențială pentru însăși supraviețuirea Ucrainei și are o semnificație mai mare pentru restul lumii – pentru Europa, într-adevăr pentru Statele Unite, dar și pentru glob”, președintele șefilor comune al Personalul Mark Milley a declarat într-un interviu exclusiv pentru CNN.

SUA și aliații săi ajută la înarmarea Ucrainei pentru contraofensivă

Milley, care se retrage anul acesta, se află în Normandia pentru a comemora cea de-a 79-a aniversare a invaziei de Ziua Z din 1944 – o operațiune masivă din Al Doilea Război Mondial – în timp ce războiul continuă să dezvolte în Ucraina.

De luni de zile, SUA și aliații săi ajută la înarmarea Ucrainei pentru contraofensivă.

Între timp, războiul a început să se strecoare și în Rusia, deoarece suspectele lovituri de drone ucrainene au lovit Moscova și a fost efectuat un atac cu obuze la Belgorod. Întrebat luni dacă astfel de atacuri ar risca să escaladeze conflictul, Milley a spus că există „întotdeauna riscul” de escaladare și că este ceva ce SUA urmăresc „foarte, foarte atent”.

Ucraina are destul arme să înceapă contraofensiva, a spus Kuleba

Ucraina are suficiente arme pentru a-și începe contraofensiva împotriva Rusiei, iar operațiunea va oferi țării victoria de care are nevoie pentru a adera la NATO, a declarat luni ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba pentru Reuters.

Aderarea la alianța militară ar fi „probabil” posibilă pentru Ucraina doar după încheierea ostilităților active, a spus Kuleba într-un interviu la Kiev.

Ucraina vorbește luni de zile de o viitoare contraofensivă pentru a relua teritoriile ocupate de Rusia, folosind tancuri, blindate și artilerie donate de aliații săi occidentali.

Kuleba nu a spus dacă a început contraofensiva când a fost întrebat, însă a răspuns că cel mai important lucru nu este când a începe, ci să se incheie cu victoria Ucrainei.

„Am deblocat (deja) toate armele… Nu mai este nimic mare pentru care să luptăm”.

„Aderarea la NATO nu poate opri acest război, dar aderarea la NATO va opri războaiele viitoare. Acesta este motivul pentru care cea mai bună modalitate de a asigura securitatea în regiune este să ajungem în momentul în care Ucraina devine membră a NATO”, a spus el.

Rusia a susținut că Ucraina a declanșat o „ofensivă de mare anvergură” în zona Donbas, dar că forțele sale au reușit să respingă atacul, să ucidă sute de militari și să distrugă zeci de tancuri și blindate.

Comentarii
  • a pierdut Miley un transport pe drum…dar restul au ajuns
    youtu.be/1EZ-mOw3zcQ
    sunt „pregatiti” nazistii nato 🙂

  • ptr laba trista de mai sus

    SUJI BOTA ORCA PUTLERIST-O MUJICISTA

  • @”ptr laba trista de mai sus”: vezi daca nu te intorci in ukronazia? …nu mai primesti captagon de la pedofilii si homosexualii din Washington 🙂

  • Ba laba,da prigojin ti-a promis o Lada sau o blanita curve-i de nevata-ta,jet in donbas la „denazificat” nu o arde pe copeici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *