Prima pagină » Cancan » Marius Țeicu a trăit o adevărată tragedie în urmă cu patru ani. Ce se întâmplă acum cu compozitorul

Marius Țeicu a trăit o adevărată tragedie în urmă cu patru ani. Ce se întâmplă acum cu compozitorul

13 aug. 2021, 09:07,
în Cancan

Marius Țeicu este un cunoscut compozitor, solist vocal, instrumentist, orchestrator, dirijor și profesor din România. Acesta a absolvit Liceul de muzică din Timișoara în 1963 și Academia de muzicădin București în 1968 la secția dirijat. Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din anul 1974. A fost profesor (1991-2002) al Facultății de Teatru din cadrul Universității Ecologice din București. Din anul 2002 este profesor al Facultății de Teatru din cadrul Universității „Spiru Haret” din București.

Creația sa muzicală cuprinde un număr de peste cinci sute de melodii de muzică ușoară, majoritatea făcând parte din programele de Radio și Televiziune. A semnat partituri muzicale pentru filme artistice de lung metraj, filme muzicale, muzicaluri pentru copii și tineret, show-uri de televiziune, muzică pentru copii, spectacole de revistă, operetă etc. Și totuși, în urmă cu patru ani, Marius Țeicu a trecut prin cea mai mare durere prin care poate trece un om într-o viață. Se spune că nimic nu este mai crunt pentru un părinte decât să-și piardă copilul și să se vadă nevoit să-l conducă pe ultimul său drum. Asta i s-a întâmplat îndrăgitului compozitor în 2017, când i-a murit fiica (https://www.bzi.ro/a-murit-fiica-lui-marius-teicu-avea-doar-41-de-ani-959805).

Marius Țeicu a trăit o adevărată tragedie când i-a murit fiica

În urmă cu patru ani, compozitorul Marius Țeicu și-a condus fiica pe ultimul său drum. De atunci, acesta s-a retras din viața publică, aparițiile lui fiind foarte rare. Într-un interviu recent, compozitorul a vorbit despre cea mai neagră perioadă din viața lui.

„Nici nu îmi vine să cred că au trecut patru ani de când nu mai e Patricia… Au fost niște ani grei, urâți… Era lumina ochilor mei. Nu, nu mi-am revenit, nici nu pot. Au trecut patru ani și încă o simt lângă mine. O mai și visez din când în când, știu că Patricia este îngerul nostru și, atunci când mai avem necazuri, ne ajută de acolo, de Sus”, a spus Marius Țeicu.

Fiica lui Marius Țeicu se numea Patricia și s-a stins din viață din cauza unei boli nemiloase. Era singurul copil al compozitorului. La patru ani de la tragicul eveniment, compozitorul a spus că nu și-a revenit și că probabil nu-și va reveni niciodată. El o visează pe fiica lui și o simte în continuare aproape de el, mai ales în momentele grele.

Din ce cauză a murit fiica lui Marius Țeicu

Pe 2 august, s-au împlinit patru ani de la moartea Patriciei Țeicu, care s-a stins la vârsta de 41 de ani. Fata compozitorului fusese diagnosticată în 2015 cu o formă rară de leucemie, însă la începutul lui 2017, după un transplant medular, declara că se simte mai bine şi era încrezătoare că a învins boala. Din nefericire, în luna iulie a lui 2017, starea ei de sănătate s-a înrăutățit, iar după nici două săptămâni fiica lui Marius Țeicu a murit. Alinarea artistului vine din partea celor doi nepoți ai săi pe care îi are de la Patricia.

„Am avut mare noroc cu nepoțeii mei, ei m-au ajutat. Ne vedem cât de des se poate, suntem apropiați, normal, țin la ei enorm”, a mai spus compozitorul.

Mariu Țeicu a declarat că de atunci nu a mai compus nimic și că a stat departe de oameni pentru că durerea pierderii fiicei sale a fost prea mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *