Prima pagină » Sport » Marius Șumudică rămâne neînvins în Turcia după pandemia de Coronavirus! Ce a spus antrenorul despre viitorul lui Alexandru Maxim
Marius Șumudică rămâne neînvins în Turcia după pandemia de Coronavirus! Ce a spus antrenorul despre viitorul lui Alexandru Maxim

Marius Șumudică rămâne neînvins în Turcia după pandemia de Coronavirus! Ce a spus antrenorul despre viitorul lui Alexandru Maxim

20 iul. 2020, 04:00,
BZI.ro, în Sport

Cu un gol marcat de Alexandru Maxim, Gaziantep, formația antrenată de Marius Șumudică, este singura echipa din Turcia neînvinsă de la reluarea competiției, după pandemia de Coronavirus

Gaziantep, formația antrenată de Marius Șumudică, este singura echipa din Turcia neînvinsă de la reluarea competiției, după pandemia de Coronavirus. Alexandru Maxim a marcat din nou și a stabilit scorul final, 2-2, în partida cu Kasimpasa.
Gaziantep a remizat pe teren propriu, scor 2-2, în compania lui Kasimpasa, și își menține seria de invincibilitate începută după pauza cauzată de pandemia de Coronavirus. Conform Hurriyet, Șumudică a declarat la finalul partidei:

„Am avut pe teren două echipe de calitate care joacă un fotbal bun și deschis. Am arătat încă o dată că suntem o echipă de caracter. Jucătorii mei sunt foarte concentrați și își fac treaba. Suntem singura echipă din ligă care nu a pierdut după pandemie. Vom încerca să continuăm în acest fel”.

Alex Maxim marchează pe bandă rulantă și îl face mare pe Marius Șumudică

Internaționalul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la parcursul excelent al lui Gaziantep din acest sezon. Odată cu această remiză, formația lui Marius Șumudică a ajuns la 8 jocuri consecutive fără înfrângere.
Gaziantep este matematic salvată de la retrogradare, iar Șumudică își face deja planuri pentru sezonul următor. Deși s-a vorbit despre unele transferuri importante, tehnicianul român a dezvăluit care sunt prioritățile clubului în perioada următoare:

„Am început planificarea sezonului următor. Nu vrem să facem foarte multe transferuri. Scopul nostru principal pentru anul viitor va fi să-i păstrăm pe Kayode și Maxim în lot. În afară de aceasta, obiectivul nostru este locurile 3-4. Am avut un parcurs bun anul acesta și vrem să continuăm la fel”.

„Șumi” a lăudat evoluțiile lui Maxim din acest sezon și a spus că dacă românul venea la Gaziantep de la începutul campionatului, echipa sa se afla mult mai sus în clasament:

„Maxim este un jucător de calitate. Este un playmaker, echipa se ghidează după el. După venirea sa în partea a doua a sezonului, jocul nostru s-a schimbat foarte mult. Dacă Maxim ar fi fost la noi în prima jumătate a campionatului, am fi fost acum pe poziția pe care se află Sivasspor (locul 3)”.

Marius Șumudică, dorit pe banca unei echipe mari din Turcia, după pandemia de Coronavirus

Marius Șumudică (49 de ani) și-a îndeplinit obiectivul la Gazișehir Gaziantep, după ce a evitat retrogradarea și a urcat pe locul 8 în Turcia, iar rezultatele antrenorului au atras atenția și altor cluburi.
Fanii lui Trabzonspor au postat numeroase mesaje pe rețelele de socializare în care cer conducerii clubului să îl aducă pe român la echipă.
Reacția suporterilor vine după ce Trabzonspor a făcut mai mulți pași greșiți în campionat și a ratat șansa de a se apropia de liderul Bașakșehir. Antrenorul Huseyin Cimsir a intenționat să demisioneze de la echipă, însă conducerea a decis, astăzi, ca el să rămână pe banca tehnică, scrie fanatik.com.tr.

Fanii lui Trabzon îl văd pe Marius Șumudică antrenorul ideal pentru titlu

Mai mulți fani ai lui Trabzonspor consideră că Marius Șumudică ar fi alegerea perfectă pentru banca tehnică a echipei, din sezonul următor. Românul este recomandat de rezultatele bune obținute în Turcia, atât la Kayserispor, cât și la Gaziantep.

„Șumudică ar fi încântat de condițiile de la Trabzonspor și ar fi cea mai normală decizie pentru postul de antrenor, mai ales că știe și țara noastră”

„Am fi fost campioni cu Marius Șumudică în acest sezon?” sau „Am un vis”, alături de o fotografie cu românul, sunt doar câteva dintre mesajele postate de suporteri pe Twitter.

Marius Șumudică, cel mai bine cotat antrenor român

Marius Șumudică este, la ora actuală, cel mai bine cotat antrenor român, potrivit Football World Rankings.
Tehnicianul lui Gaziantep a reușit să-i salveze matematic de la retrogradare pe turci, în condițiile în care echipa era proaspăt promovată în prima ligă.
Șumudică a reușit să-l devanseze pe Răzvan Lucescu, al doilea antrenor român, potrivit topului. Pe următoarele poziții se clasează, în ordine, Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni și Dan Petrescu.
Contactat de digisport.ro, Marius Șumudică a declarat că se simte mândru.

„Da, am văzut clasamentul. Cui nu i-ar face plăcere? Cine nu s-ar simți mândru? Dar niciun antrenor nu poate avea rezultate și performanțe dacă nu are lângă el oameni valoroși, un staff bun și jucători dispuși să evolueze pentru echipă. Eu sigur am norocul ăsta”, a spus tehnicianul lui Gaziantep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *