Prima pagină » Sport » Marius Șumudică, „la picioarele” lui Alex Maxim: „Nu am văzut așa jucător! Toți se întreabă unde l-am găsit, a vuit Turcia”
Marius Șumudică,

Marius Șumudică, „la picioarele” lui Alex Maxim: „Nu am văzut așa jucător! Toți se întreabă unde l-am găsit, a vuit Turcia”

04 feb. 2020, 04:00,
în Sport

Alexandru Maxim (29 de ani) a avut parte de un debut de vis la Gaziantep, echipa pregătită de Marius Șumudică. Românul a marcat de două ori la primul meci jucat în Turcia, iar tehnicianul a vorbit la superlativ despre fostul fotbalist de la Mainz.

Șumudică a avut doar cuvinte de laudă la adresa sportivului de 29 de ani, după ce formația sa a învins cu 5-1 liderul campionatului Turciei, Sivasspor.

„E foarte clar că nu m-am gândit la o asemenea prestație din partea lui (n.r.- Maxim), nu m-am gândit nici la scor, nu m-am gandit că putem marca cinci goluri contra liderului. Noi am schimbat toată echipa, nu-i ușor, ei au un antrenor foarte experimentat și fac foarte puține transferuri și modificări.

Din punct de vedere psihic, din punct de vedere al inteligenței, rar mi-a fost dat să lucrez cu un astfel de jucător, nu am văzut de mult un jucător atat de echilibrat. La un moment dat credeam că e nepăsător, nu asculta, dar el înmagazina și l-a ajutat foarte mult. Mentalitatea germană și Bundesliga l-au ajutat enorm”, a spus Șumudică.

A fost erou în dubla cu Sivasspor

Marius Șumudică îl consideră pe Alexandru Maxim un jucător foarte preocupat de fotbal și apreciază felul în care sportivul vede lucrurile.

„Azi-noapte a vuit toată Turcia! Toată lumea de la Istanbul, toată presa s-a întrebat unde l-am găsit pe acest jucător. Făceau comparații cu echipele mari și spuneau că acestea transferă tot felul de jucători și nimeni nu l-a găsit pe Maxim.

E un tip inteligent, echilibrat. Să renunțe la 400 și ceva de mii de euro ca să vină să joace fotbal înseamnă mult. Imediat cum a ajuns a vrut să-și găsească un apartament, și-a luat televizoare, absolut tot ca să vadă programele românești, canalele din Bundesliga, e un tip pasionat, interesat de sport, mi-a arătat care este caracterul lui. El deocamdată nu câștigă nimic și cumpăra totul din buzunarul lui, asta demonstrează multe”, a mai adăugat antrenorul român.

Șumudică a dezvăluit cum s-a decis să îl aducă pe Maxim la Gaziantep

Întrebat cum s-a gândit să îl transfere pe Maxim la Gaziantep, Marius Șumudică a explicat:

„Mi-a fost propus și am zis imediat că da, îl vreau. Aveam nevoie de un astfel de jucător care să destabilizeze adversarul. Am avut posesie, am mai adus un portughez, un jucător foarte echilibrat pe faza de apărare, iar împreună cu Maxim am reușit să formăm o legătură între faza ofensivă și cea defensivă”, a spus, în încheiere, tehnicianul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *