Prima pagină » Local » Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a propus ca antrenorul Ionuţ Popa să fie cetăţean de onoare al municipiului
Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a propus ca antrenorul Ionuţ Popa să fie cetăţean de onoare al municipiului

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a propus ca antrenorul Ionuţ Popa să fie cetăţean de onoare al municipiului

10 iun. 2020, 20:15,
Antonia Ceausu în Local

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi a transmis un mesaj conducerii municipiului Iași prin care solicită ca Ionuț Popa, fostul antrenor al Politehnicii Iași să fie făcut cetățean de onoare. Acesta trece prin momente dificile.

„Alături de Ionuț Popa

Una din emblematicele figuri ale sportului ieșean, antrenorul Ionuț Popa, trece printr-un moment de cumpănă. Cel care a adus atâtea bucurii suporterilor clubului Politehnica Iași merită, cred, atenție din partea noastră, cei ce iubim fotbalul ieșean. Voi propune colegilor mei social democrați din Consiliul Local inițierea unui proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Iași domnului Ionuț Popa”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Marius Ostaficiuc: „D-le Chirica, să nu vă zgârciți când e vorba de valoare”

Într-un alt mesaj, preşedintele Partidului Social Democrat Iaşi, îi solicită primarului Mihai Chirica să acorde o atenție deosebită Clubului Sportiv Politehnica Iași.

„D-le Chirica, să nu vă zgârciți când e vorba de valoare! Știu că dvs vă plac alte sporturi, însă dați și fotbalului ieșean o șansă! Salut inițiativa colegiilor mei din Consiliul Local Iași de a sprijini sportul ieșean în condițiile pandemiei de Covid-19. Mă așteptam însă ca solicitarea Asociației „Clubul Sportiv Politehnica Iași” să fie luată în calcul în totalitate, având în vedere vremurile pe care le traversăm. Mă bucur că inițiativa colegului Mihai Liviu Gavril a avut succes și a fost aprobată de plenul Consiliului Local, chiar dacă s-au alocat 1,1 milioane lei din suma de 1,5 milioane lei solicitată pentru sprijinirea echipei fanion a Iașului.

Nu pot să nu remarc faptul că a fost luată în calcul și situația Clubului Sportiv Politehnica Iași, entitate care a cerut peste 174 mii lei pentru a se putea descurcă în această perioadă. Solicitarea este una corectă, clubul având nevoie de sprijin. Însă situația de natură juridică în care se află Clubul cu Primăria Iași nu permite posibilitatea vreunei finanțări. Conducerea Primăriei Iași, în frunte cu primarul „liberal” Mihai Chirica, putea vedea din start acest lucru. Cei 170 mii lei puteau fi dați în continuare echipei de fotbal, club care se află în semifinalele Cupei României, cu șanse mari de a ajunge în finala competiției. Miza fiind cupele europene, cred că se impune găsirea unei soluții pentru ca echipa să iasă cu bine la liman din pandemie și să se concentreze pe activitatea sportivă ce a adus atâtea bucurii suporterilor ieșeni”

Momente de cumpănă pentru Ionuț Popa, fostul antrenor al Politehnicii Iași

Clipe grele pentru unul dintre cei mai apreciați și iubiți foști antrenori ai Politehnicii Iași. Ionuț Popa în vârstă de 67 de ani se confruntă cu probleme grave de sănătate. Deși Cotidianul BZI scria în urmă cu opt ani despre problemele întâmpinate de acesta, de aproximativ un an situația a devenit din ce în ce mai gravă. Totuși apropiații lui Ionuț Popa anunțau în ultimele luni că „starea lui stagnează. Nu este nici mai bine și nici mai rău, dar e bine că nu a crescut tumoarea pe care o are la cap, care este inoperabilă”.

Din păcate, în această seară, fostul antrenor al Politehnicii Iași a suferit un stop cardiorespirator. A fost transporat de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe unde a fost resuscitat și apoi transferat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Este în stare gravă. E în comă. A suferit un stop cardiorespirator și din ceea ce spune medicul neurolog, tumorile de la nivelul capului au crescut”, a transmis o sursă din cadrul Spitalului Județean Arad.

«Moldova a avut doi domnitori: Cuza şi Ionuţ Popa»

Starea acestuia s-a agravat în ianuarie 2019. În acea perioadă era antrenor la FC UTA Arad. Acesta a avut parte de asistența și atenția mai multor medici din Arad, Timișoara, Viena, Cluj, Budapesta sau Iași însă, din păcate, astăzi situația a degenerat. În decembrie 2019, clubul ieșean de fotbal a lansat un mesaj prin care solicita fanilor și iubitorilor de fotbal, ajutorul financiar pentru ca Ionuț Popa să poată beneficia de tratamentul necesar.

„«Moldova a avut doi domnitori: Cuza şi Ionuţ Popa», acesta a fost unul din mesajele galeriei Politehnicii pentru Profesorul Ionuţ Popa, mesaj care i-a mers direct la inimă celui care a îndrăgit Iaşul atât de mult încât, adesea, a spus că se simte mai mult ieşean decât arădean. Acum, clubul nostru, prin vocea preşedintelui executiv, domnul Adrian Ambrosie, îndeamnă toţi suporterii să fie alături de Ionuţ Popa în această perioadă dificilă în care este încercat de grave probleme de sănătate.

Problemele au apărut la începutul anului şi s-au agravat rapid, costurile pentru tratament crescând considerabil. Ionuţ Popa are nevoie de ajutorul nostru! Cei care pot şi doresc să îl susţină în vederea acoperirii costurilor tratamentului său, o pot face printr-o donaţie în contul: Raiffeisen Bank RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017
Titularul contului este fiica fostului nostru antrenor, Medamira Popa. Vă mulţumim! „, se arăta în mesajul transmis de reprezentanții Politehnicii Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`