Prima pagină » Local » Marius Ostaficiuc, liderul PSD Iaşi: „PNL a început campania electorală la Consiliul Judeţean Iaşi”
Marius Ostaficiuc, liderul PSD Iaşi: „PNL a început campania electorală la Consiliul Judeţean Iaşi”

Marius Ostaficiuc, liderul PSD Iaşi: „PNL a început campania electorală la Consiliul Judeţean Iaşi”

24 iun. 2020, 16:29,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Marius Ostaficiuc, liderul PSD Iaşi a transmis faptul că, astăzi, 24 iunie 2020, a participat la o nouă ședință a Consiliului Județean Iași, unde s-au dezbătut numeroase proiecte de hotărâre.

Marius Ostaficiuc, liderul PSD Iași, despre campania electorală a PNL-ului

Miercuri, 24 iunie 2020, a avut loc la ora 10.00 o nouă şedinţă ordinară a plenului Consiliului Judeţean. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat aproape 30 de proiecte de hotărâre, ce au fost analizate de aleşii partidelor politice din Iaşi. Marius Ostaficiuc a precizat că pe ordinea de zi s-au discutat aspecte ce au ținut de mărirea tarifului pentru apă și canalizare. Totodată, s-a mai adus în discuție și actualizarea devizelor generale la mai multe proiecte de drumuri județene.

„Am avut astăzi o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Iași în care am dezbătut mai multe proiecte de hotărâre. Pe ordinea de zi au fost discutate aspecte ce țin de mărirea tarifului pentru apă și canalizare raportat la noul proiect cu fonduri europene derulat de ApaVital SA. De asemenea, am mai discutat și despre actualizarea devizelor generale la mai multe proiecte de drumuri județene, ceea ce înseamnă o economie de 10 milioane de lei din aceste lucrări. De asemenea, am aprobat o lucrare la Aeroportul Iași, necesară pentru o investiție importantă și absolut esențială.”, a transmis liderul PSD Iași.

Ce a remarcat Marius Ostaficiuc, liderul PSD Iaşi

Liderul social democrat al Iașului a remarcat însă lipsa de transparență a colegilor de la PNL, cei care au ales să părăsească sala de ședințe în urmă unui motiv pueril.

„Mai sunt doar câteva ședințe în această formulă, este evident că a început campania electorală, iar colegii de la PNL au început aceste acțiuni politice. Nu cred că un subiect care nici măcar nu a trecut de comisiile de specialitate poate reprezenta un motiv de părăsire a sălii de ședințe, însă de la PNL nu mă mai aștept la nimic în această perioadă. Colegii liberali de la Iași au preluat metehnele lui Ludovic Orban, ajungând să se joace cu locuitorii orașului și proiectele de care aceștia au nevoie.”, a precizat sursa citată.

PNL Iași protestează în Consiliul Județean împotriva boicotării de către PSD a parcului industrial de la Lețcani

Consilierii județeni PNL Iași nu pot tolera ignoranța și lipsa de interes afișată de prim-consilierul județean, Maricel Popa, față de dezvoltarea economică a județului Iaşi. Groparul industriei ieșene pur și simplu refuză să pună pe ordinea de zi proiectul parcului industrial de la Leţcani pentru care există alocare bugetară, în vederea relocării stâlpilor de tensiune de pe terenul parcului.

Nu poate decât să se deducă că Parcul Industrial Lețcani este pur și simplu sabotat de Măricel Popă, pentru că șeful PSD Iași are în sertar un proiect în acest sens, dar pe care refuză în mod încăpățânat să îl semneze. Din acest motiv, consilierii județeni PNL Iași s-au retras din ședința Consiliului Județean de astăzi, 24 iunie, în semn de protest față de boicotarea parcului industrial de către Maricel Popa, a precizat liderul liberal.

„Ieșenii știu deja că, după patru ani de zile, mandatul lui Maricel Popa a fost unul catastrofal, din toate punctele de vedere. Pe drumurile județene se face figurație, aeroportul a fost capturat și paralizat politic, transportul public județean a fost ignorat, parcurile industriale din Zona Metropolitană încă stau la sertar, spitalul mobil întârzie nepermis de mult, toate aceste rateuri stau mărturie pentru impotența administrativă a președintelui PSD Iaşi. Credem că această mascaradă trebuie să se oprească cât mai repede iar ceasul schimbării începe să ticăie amenințător pentru groparul Iașului!”, a transmis Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor județeni PNL Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`