Prima pagină » Actualitate » Marius Nistor anunță că s-a terminat perioada în care liderii sindicali „pocneau din degete și se închidea greva”
Marius Nistor anunță că s-a terminat perioada în care liderii sindicali „pocneau din degete și se închidea greva”

Marius Nistor anunță că s-a terminat perioada în care liderii sindicali „pocneau din degete și se închidea greva”

01 iun. 2023, 22:21,
BZI.ro, în Actualitate

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat joi seară, la Antena 3, că s-a terminat perioada în care liderii sindicali pocneau din degete și se închidea greve, după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat la prânz că „se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli” pentru că liderii sindicali „sunt doar un fel de interfaţă” și „este extrem de greu de imaginat cum poate să funcţioneze o negociere pe această bază”.

„Am urmărit declarația domnului Iohannis vizavi de liderii de sindicat care sunt curea de transmise și nu se știe cu cine negociază. Știu că politicienii erau obișnuiți să aibă lideri de sindicat cu care negociau, acum s-a schimbat. Purtăm o negociere în baza mandatului primit, cei din sindicat hotărâsc ce este bun și ce nu este bun. Da, suntem fi noi curea de transmise, asta e părerea domnului Președinte, dar eu prefer să țin cont de ceea ce spun colegii mei. Liderul de sindicat nu este ce-și imaginează președintele, că bate din degete și se oprește protestul, principala calitate trebuie să fie aceea de a-și asculta colegii și de a ține cont de nemulțumirile lor”, a declarat Marius Nistor.

Marius Nistor nu exclude ca în grupurile de profesori să se fi infiltrat agitatori

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a spus joi că este posibil ca anumiţi incitatori să se fi infiltrat în grupurile de profesori, unii chiar motivaţi politic şi le-a cerut colegilor să fie atenţi la astfel de situaţii şi mesaje.

„S-ar putea să fie. Nu am de unde să ştiu. Nu pot să controlez. Daţi-mi voie, nu pot să controlez ce apare pe grupurile de Facebook, pe grupurile profesorilor. Eu încerc să plec de la buna credinţă, discutând clar cu liderii noştri de sindicat şi cu membrii noştri de sindicat şi le cer categoric orice intervenţie externă, orice intervenţie politică să fie respinsă ferm. Nu acceptăm aşa ceva sub nicio formă”, a spus Marius Nistor întrebat, joi, la Antena 3, dacă există agitatori printre colegi, relatează News.ro.

Întrebat dacă s-au încercat intervenţii politice în actualul perotest, Nistor a precizat: „Nu am de unde să ştiu. Pesemne că unii şi-ar dori să profite de această mişcare. Le-am cerut colegilor noştri în permanenţă să fie atenţi la aşa ceva”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024