Prima pagină » Actualitate » Marius Budăi s-a prezentat la protestul din București! Ce le-a transmis protestatarilor
Marius Budăi s-a prezentat la protestul din București! Ce le-a transmis protestatarilor

Marius Budăi s-a prezentat la protestul din București! Ce le-a transmis protestatarilor

06 apr. 2022, 13:46,
BZI.ro, în Actualitate

Marius Budăi a vorbit miercuri cu protestatarii care au participat la protestul din București. Ministrul Muncii le-a transmis faptul că sindicaliștii trebuie să fie parteneri cu Guvernul în implementarea PNRR-ului.

Vă aducem aminte faptul că mii de persoane protestează la București. Aceștia sunt nemulţumiţi de scumpirile din ultima perioadă dar şi de mai multe măsuri legislative care, potrivit sursei citate, îngrădesc dreptul la protest.

Marius Budăi a venit la protestul din București şi a vorbit cu protestatarii

Ministrul Muncii a vorbit la protestul din București cu protestatarii. Marius Budăi a transmis faptul că toate sindicatele şi toate patronatele trebuie să fie parteneri în implementarea PNRR-ului. Oficialii guvernamentari trebuie să se asigură de bună implementare a reformelor din pensie, din sistemul salarial:

Fac aici apel la toate sindicatele, la toate patronatele, dacă am fost cu toții excluși din negocierea PNRR, vă invit acum să fiți parteneri în implementarea reformelor din PNRR, să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români”, a spus ministrul.

Potrivit ministrului, începând de săptămâna viitoare, Guvernul va începe implementarea de noi măsuri pentru a proteja persoanele vulnerabile. În acest context, ministrul i-a invitat pe protestatari să rezolve problemele pe care aceștia le reclamă pe bună dreptate. Este bine de precizat faptul că Marcel Ciolacu a anunțat faptul că statul român va acorda vouchere în valoare de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile.

Protestele vin în contextul în care oficialii au anunțat scumpiri la mai toate produsele. Specialiștii din domeniul economic au precizat faptul că războiul din Ucraina va aduce scumpiri mari la cereale, mai ales că atât Rusia și Ucraina sunt exportatori lideri mondiali pe piața de profil. O altă statistică arăta faptul că și prețul la gaze naturale și la energie electrică va crește până în toamnă.

Ce reclamă protestatarii care s-au strâns în fața Guvernului României

Blocul Naţional Sindical a organizat un protest în fața Guvernului României. Sindicaliștii au menţionat faptul că la demonstrații sunt aşteptaţi să ajungă 5000 de oameni.  BNS a transmis că toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la Blocul Naţional Sindical, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar. Aceștia reclamă mai multe probleme, printre care și nivelul de trai scăzut din România şi refuzul guvernanților de a aplica Legea salarizării:

„Dacă nu vom reacţiona public, în stradă, cu privire la nivelul de trăi tot mai scăzut şi la refuzul de aplicare a Legii salarizării, vom fi în continuare «sacrificaţii de serviciu»”, au transmis sindicaliştii.

Sindicaliştii solicită Guvernului adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social. Așadar, vom vedea dacă intervenția lui Marius Budăi la protestul din București va mai calmă spiritele şi discuţiile vor avea o finalizare pozitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *