Prima pagină » National » Marius Budăi: „Nu voi renunța la renegocierea PNRR”
Marius Budăi: „Nu voi renunța la renegocierea PNRR”

Marius Budăi: „Nu voi renunța la renegocierea PNRR”

18 feb. 2022, 21:44,
în Actualitate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat vineri, la Antena 3, că el nu va renunța la renegocierea PNRR pentru a crește procentul din PIB dedicat pensiilor. Afirmațiile vin în contextul în care liberalii afirmă că este exclusă posibilitatea renegocierii PNRR mai devreme de doi ani.

„În PNRR scrie toate pensiile inclusiv pensiile speciale. În România noțiunea de pensie specială nu există. Din cauza acestei confuzii din PNRR, Comisia Europeană înţelege că toate pensiile, inclusiv cele din apărare şi ordine publică sunt prinse în PNRR în acel procent de 9.4%. Este o utopie să spui că în acest procent poţi să rezolvi inechitățile din sistemul public de pensii bazate pe contributivitate.

Eu nu voi renunța la a renegocia PNRR şi în oricare deplasare pe care o voi face voi ridica această problemă. Nu voi renunța la această negociere! Nu se poate ca timp de 50 de ani România şi pensionarii să fie condamnați la sărăcie”, a spus ministrul.

De unde a început conflictul pe renegocierea PNRR

Există un conflict în coaliţia de Guvernare pe tema renegocierii PNRR. Marius Budăi aa declarat faptul că acesta trebuie renegociat din prisma procentului care a fost alocat din PIB pentru pensiile românilor.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre o posibilă renegociere. În direct la un post de televiziune, şeful Executivului susţine că a vorbit cu toţi actorii politici, inclusiv în interiorul coaliției, cu liderii din coaliţie dar și cu ministrul Muncii, Budăi. Premierul explică faptul că s-a întâlnit cu Von der Leyen și cu toţi comisarii de la Comisia Europeană. Acesta consideră că cel mai bine trebuie ca Guvernul să vadă cum decurge implementarea PNRR în următorii doi ani, iar mai apoi, după ce se trasează o linie, se pot avansa discuțiile în contextul în care există o perioadă suficientă prin care proiectele pot fi implementate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024