Prima pagină » National » Marius Budăi, ministrul Muncii, declaraţii despre creșterea alocațiilor şi pensiilor: De la 1 ianuarie se vor majora – LIVE VIDEO
Marius Budăi, ministrul Muncii, declaraţii despre creșterea alocațiilor şi pensiilor: De la 1 ianuarie se vor majora - LIVE VIDEO

Marius Budăi, ministrul Muncii, declaraţii despre creșterea alocațiilor şi pensiilor: De la 1 ianuarie se vor majora – LIVE VIDEO

15 dec. 2021, 13:14,
în National

În aceste momente, ministrul Muncii, Marius Budăi a vorbit despre ordonanţele care vizează creșterea alocaţiilor şi a pensiilor. Așadar, de la 1 ianuarie acestea vor fi mărite. De altfel, persoanele cu dizabilităţi vor primi a 13-a indemnizaţie.

Vă aducem aminte faptul că Guvernul Ciucă a adoptat două Ordonanțe de Urgență care prevăd mai multe creșteri a pensiilor, alocațiilor dar și a indemnizațiilor sociale. Altfel spus, de la 1 ianuarie mai multe categorii de români vor beneficia de mai mulți bani.

 

Alocațiile, pensiile și indemnizațiile sociale vor crește de la 1 ianuarie, susține ministrul Muncii, Marius Budăi

Într-o conferință de presă, Marius Budăi a anunțat faptul că de la 1 ianuarie vor exista creșteri pentru elevi dar și pentru pensionari. Pe lângă creșterea alocațiilor și a pensiilor, persoanele cu dizabilități vor primi și a 13-a indemnizație:

Astăzi în şedinţa de guvern au fost aprobate cele două ordonanţe care implementează în mare parte pachetul social propus de PSD. Urmează a treia ordonanţă. Prima ordonanţă vizează a 13-a pensie pentru cei cu dizabilităţi. De pe data de 1 ianuarie 2022, alocaţiile se majorează la 600 de lei. Pentru copiii între 2-18 ani la 240 de lei. Se instituţie cea de-a 13 indemnizaţie. O altă ordonanță prevede majorarea pensiei cu 25%, ajunge la 1000 de lei. Noi vorbim acum despre o coaliție, formată din mai multe partide care și-a asumat un program de guvernare și care aplică acest lucru.

Ce se intâmplă cu persoanele vulnerabile după ce măsurile de protecție la energie expiră

Guvernul a adoptat mai multe măsuri de protecție pentru persoanele vulnerabile. Vorbim despre legea compensației energiei electrice dar și plafonarea prețurilor la gaze naturale. Ministrul a fost întrebat dacă are un plan pentru momentul în care aceste măsuri încetează să iși mai facă efectul. Marius Budăi a explicat faptul că la momentul acela, Guvernul se va gândi la implementarea altor măsuri:

Prima grijă a fost ca perioada de iarnă, în perioada rece ca persoanele vulnerabile să fie protejate. Vom vedea ce vom face de pe data de 31 martie. Avem acest pachet social care vine cu sprijinul pentru perioada rece, când vom lua alte decizii vă vom comunica.

Cât despre recalcularea pensiilor, vom aștepta procedurile să se deruleze, în programul de guvernare ne-am luat un interval de 100 de zile pentru a prezenta programul de recalculare. Am spus de la începutul pachetului social, am justificat acest pachet pe punerea repede înainte, pe punerea prețurilor. Am creat un scut în jurul celor mai vulnerabile personale din România în fața acestor scumpiri. Pachetul social este menit să pună scut împotriva scumpirilor din ultima perioadă. a menționat Marius Budăi.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024