Prima pagină » Actualitate » Marius Budăi îi răspunde premierului Nicolae Ciucă după ce a anunțat măriri de salarii și pensii
Marius Budăi îi răspunde premierului Nicolae Ciucă după ce a anunțat măriri de salarii și pensii

Marius Budăi îi răspunde premierului Nicolae Ciucă după ce a anunțat măriri de salarii și pensii

01 sept. 2022, 09:49,
în Actualitate

Marius Budăi, ministrul Muncii a ales să îi răspundă premierului Nicolae Ciucă la câteva zile după ce a anunțat măriri de salarii și pensii. Ministrul Muncii a explicat că nu a ieșit în conferința de presă fără acordul social democraților care anunțase deja că există un plan în acest sens.

Creșterea de pensii și salarii a fost anunțată, în urmă cu câteva zile de PSD într-o conferință de presă. Așadar, salariul minim ar putea crește până la 3000 de lei, iar pensiile ar crește cu până la 10%.

Marius Budăi, răspuns pentru premierul Nicolae Ciucă la anunțul de măriri salarii și pensii

Într-un răspuns oficial, Marius Budăi îî spune premierului Nicolae Ciucă faptul că precedenta conferință în care a anunțat măriri de salarii şi pensii nu a fost o reacție inopinantă din partea acestuia. Așadar, acesta anunță că este un om disciplinat și că măsurile anunțate fac parte din planul PSD, plan pe care îl va propune în coaliție

” Vreau să vă spun că eu nu am ieşit în conferinţa de presă de capul meu. A fost o decizie a partidului. Eu sunt un om disciplinat, nu fac lucruri de capul meu. Şi când a început astăzi conferinţa de presă am spus aşa: «acestea sunt măsurile pe care noi, PSD, le vom propune în coaliţie, bazate pe o analiză, bazate pe cifre şi pe estimări, bazate pe tot ceea ce înseamnă impact bugetar». (…) Se ştia foarte clar şi a fost asumat că noi vom mai veni cu o serie de măsuri. De la lansarea ultimului pachet Sprijin pentru România cu acele vouchere şi cu acei 700 de lei reamintesc că public preşedintele partidului PSD a spus clar că vom mai lucra la un pachet de măsuri pentru că este necesar”, a afirmat Marius Budăi.

Marius Budăi a afirmat, tot în cursul zilei de 31 august că actuala coaliție nu are nevoie de ceartă şi dezorganizare.

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat pe Marius Budăi

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat pe Marius Budăi pentru conferința de presă în care a anunţat majorări ale salariilor și pensiilor. Premierul a explicat faptul că anunțul lui Marius Budăi nu a fost discutat în coaliție dar nici în şedinţa de Guvern. Liderul liberalilor a punctat faptul că a discutat cu Marcel Ciolacu pe subiectul amintit mai sus:

(…) Nu am discutat în coaliție, nu avem încă proiectul de buget pentru 2023, nu pot să răspund cu «da» sau «nu». Sunt convins că domnul Budăi cunoaște foarte bine ce scrie în fișa postului Guvernului, cred că și în fișa postului ministrului muncii. Când venim cu astfel de propuneri, cel puțin în ceea ce privește majorarea salariilor și a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Național Tripartit plus discuțiile care trebuiau să aibă loc la nivelul coaliției și guvernului.(…) a menționat Nicolae Ciucă.

În încheiere, Nicolae Ciucă a explicat că nu este împotriva unor măriri, dar că acestea au nevoie să fie susținute din punct de vedere financiar, şi real. Concret, pentru ca salariile şi pensiile să se mărească trebuie să existe posibilitatea bugetară de sprijin. Așadar, Marius Budăi îi răspunde premierului Nicolae Ciucă ceea ce înseamnă posibilitatea începerii unui scandal în coaliție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *