Prima pagină » Actualitate » Marius Budăi, după decizia închiderii piețelor: „Guvernul lasă românii fără alimente proaspete și falimentează producătorii locali“

Marius Budăi, după decizia închiderii piețelor: „Guvernul lasă românii fără alimente proaspete și falimentează producătorii locali“

09 nov. 2020, 14:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, reacționează după ce Guvernul liberal a decis închiderea piețelor agroalimentare care își desfășoară activitatea în hale industriale. Marius Budăi critică modul în care Partidul Național Liberal gestionează criza Covi-19.

„Nimic pentru oameni, totul pentru alegeri!

Incompetența PNL ne închide piețele, lasă botoșănenii fără alimente proaspete și falimentează producătorii locali. Botoșănenii și toți românii sunt astăzi în situația de a rămâne fără hrană proaspătă și sănătoasă, fără legume și fructe crescute de producătorii locali.

Liberalii preferă să falimenteze fermierii noștri pentru a-și ține alegerile și a favoriza supermarketurile cu produse de import scumpe și artificiale. Niciun botoșănean și niciun român nu mai poate avea încredere în Guvernul PNL care astăzi spune una și peste noapte se răzgândește și închide românii în case, ca să poată ei ține alegerile în liniște“, scrie Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Marius Budăi: Fac acum cu piețele la fel au făcut cu școlile, cu spitalele și cu viața fiecărui român“

Fostul ministru al Muncii este de părere că liberalii procedează cu piețele așa cum au făcut cu școlile, cu spitalele și „cu viața fiecărui român“.

„Liberalii, așa cum fac acum cu piețele pe care le închid, le deschid și iar le închid, la fel au făcut cu școlile, cu spitalele și cu viața fiecărui român, și-au bătut joc de oameni. Guvernul lui Iohannis a fost incompetent în combaterea pandemiei. Din cauza incompetenței lor tot greul pandemiei cade din nou pe cetățeni. Au fost mai preocupați de alegeri, decât de pandemie“, a menționat Marius Budăi.

„Nu ne amenință doar sănătatea, ci și siguranța locurilor de muncă“

Fostul ministru le transmite românilor că guvernul liberal le amenință sănătate și tocmai de aceea trebuie schimbat.

„Botoșănenii și toți românii trebuie să vină la vot pe 6 decembrie să facă schimbarea pentru că Guvernul PNL este mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, ci și siguranța locurilor de muncă, siguranța veniturilor familiei și siguranța alimentară.

Este mai periculos să stăm acasă decât să lăsăm încă 4 ani la conducere acest Guvern Calamitate”, a mai spus Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban: „Nu se închid pieţele, se suspendă pe o perioadă de 30 de zile”

Premierul Ludovic Orban a declarat că măsurile privind suspendarea activității în piețele închise s-au luat pentru protejarea persoanelor vârstnice, vulnerabile în fața infecției cu noul coronavirus. Mai mult, el a punctat și discuțiile privind găsirea unor soluții, de către primari, referitoare la posibilitatea producătorilor de a-și vinde marfa.

„Am discutat personal cu peste o sută de primari de municipii şi de oraşe ca să pună la punct, că la orice situaţie trebuie găsite soluţii. Sunt pieţe închise care nu pot fi deschise, sunt pieţe care au pereţi retractabili, sunt multe pieţe deschise. (…) S-a făcut o întreagă campanie de către PSD că noi nu protejăm producătorii autohtoni. În toate discuţiile cu primarii le-am spus foarte clar că trebuie să se organizeze astfel încât toţi producătorii români care desfac marfa în pieţe să poată să o desfacă în continuare”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Diferența între piață și supermarket e mare“

Premierul susține că a discutat cu peste 100 de primari din țară astfel încât toți vânzătorii din piețe să aibă condiții pentru a-și vinde marfa.

„Diferența între piață și supermarket e mare: la supermarket sunt sisteme de ventilație, sunt sisteme prin care se respectă măsurile… Diferența este dată de transmiterea virusului. Cine vrea să cumpere în continuare de la piață poate cumpăra în continuare de la piață”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *