Prima pagină » National » Marius Budăi, anunţ ferm: „Parlamentarii nu vor avea salariile mărite. Acesta este adevărul”
Marius Budăi, anunţ ferm: „Parlamentarii nu vor avea salariile mărite. Acesta este adevărul

Marius Budăi, anunţ ferm: „Parlamentarii nu vor avea salariile mărite. Acesta este adevărul”

26 sept. 2022, 22:21,
BZI.ro, în National

Marius Budăi, ministrul Muncii, a adus clarificări privind votul din Senat legat de creșterea salariilor parlamentarilor.

„Nu vor avea salariile majorate. Ăsta este adevărul acum”, dă asigurări ministrul.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi „pentru, 22 „împotrivă” şi patru abţineri, un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite.

Potrivit senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, autorii amendamentul admis la comisia de specialitate şi adoptat în plen, scopul urmărit este de „eliminare a inechităţilor existente în acest moment”.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a adus o serie de clarificări

Întrebat despre acest demers, Marius Budăi, ministrul Muncii, a transmis că nu au crescut veniturile demnitarilor și nici nu le vor avea. Acesta susține că adevărul este unul simplu „astăzi nu avem majorate salariile şi nu le vom avea nici în viitorul apropiat”

„Nu au crescut veniturile demnitarilor. Să punem adevărul acolo unde este. A fost o discuție pe un amendament, pe care eu personal nu l-am văzut, la Senat. Am văzut poziția fermă a lui Marcel Ciolacu.

Deci la momentul actual când vorbim demnitarii nu au salariile crescute. Şi nu le vor avea. Oamenii au fost informați eronat voit de alți politicieni. Nu vor avea salariile majorate. Ăsta este adevărul acum.

Adevărul este unul simplu: astăzi nu avem majorate salariile şi nu le vom avea nici în viitorul apropiat. În actuala sesiune parlamentară, care înseamnă până la 31 decembrie, salariile demnitarilor nu se vor majora. Şi dacă încălzește pe cineva nici pe următorii 20 de ani”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor și altor categorii de bugetari

PSD a transmis că va ca prevederile proiectului de lege referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

„PSD va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic”, potrivit unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *