Prima pagină » Cultural » Marinel Petreuș, fiul celebrului Ion Petreuș, a murit. Avea doar 58 de ani

Marinel Petreuș, fiul celebrului Ion Petreuș, a murit. Avea doar 58 de ani

08 aug. 2024, 10:41,
Cezar Bulgaru în Cultural

Doliu în lumea muzicii populare Marinel Petreuș, fiul celebrului Ion Petreuș, a murit la doar 58 de ani. Fiul celebrului Ion Petreuș, unul dintre renumiții rapsozi ai Maramureșului, Marinel Petreuș, a plecat la cele sfinte.

În urma eforturilor uriașe ale medicilor, bărbatul a pierdut lupta cu o boală nemiloasă.

Marinel Petreuș, fiul celebrului Ion Petreuș, a murit

Marinel Petreuș, profesor de muzică și interpret maramureșean foarte apreciat în regiune, ar fi împlinit 58 de ani la sfârșitul lunii octombrie. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el. Anunțul trist a fost făcut de soția sa, Laura Petreuș, cu care a fost împreună timp de peste 30 de ani.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Laura Petreuș a anunțat trecerea în neființă a celui care i-a fost alături toată viața. Ea l-a descris pe Marinel Petreuș ca fiind „echilibrul”, dar și „modelul și dragostea” ei. Împreună, cei doi aveau trei copii.

Femeia a avut doar cuvinte de laudă la adresa soțului ei: „Am fost împreună la bine și la greu, împreună de 32 de ani, până în ultima clipă… Astăzi, iubirea mea, modelul meu, echilibrul meu, dragostea mea, minunatul bărbat al vieții mele cu care am împărțit griji, nevoi și bucurii nenumărate într-o poveste de iubire cum numai Marinel i-a putut compune muzica și textul… tatăl minunat al copiilor noștri, pe care i-a iubit cu toată ființă lui, A PLECAT spre ÎNALTURI și ne veghează de acum din Lumea Dorului.

Marinel TE IUBESC INFINIT DINCOLO DE LUMI!!! Să-ți fie zborul lin”, a fost mesajul postat de Laura.

Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” a lansat un apel către artiști

Recent, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” a făcut un apel către artiști și oameni generoși pentru a se uni în sprijinul cântărețului. Profesor de muzică și interpret al horilor maramureșene moștenite de la renumiții Frații Petreuș, acesta se confrunta cu o problemă gravă de sănătate și urma să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Operația necesară artistului avea un cost de 30.000 de euro. În acest context, ansamblul, împreună cu familia cântărețului, a lansat un apel către cei care ar putea contribui cu sume mici, pentru a evita ca Oana, Ionuț și Codruț să-și piardă tatăl atât de devreme.

Cine au fost frații Petreuș

Frații Petreuș, Ion și Vasile Petreuș, sunt cunoscuți ca fiind doi dintre cei mai importanți rapsozi ai folclorului maramureșean. Născuți în Maramureș, aceștia au avut o contribuție semnificativă în păstrarea și promovarea tradițiilor muzicale ale regiunii lor.

Ion Petreuș a fost un reputat interpret de muzică populară maramureșeană, cunoscut pentru talentul său și pentru autenticitatea interpretărilor. A fost apreciat pentru modul în care a păstrat și transmis tradițiile folclorice ale zonei.

Vasile Petreuș a fost, de asemenea, un interpret de muzică populară, având un stil similar cu al fratelui său, dar cu propriile sale trăsături artistice. Împreună cu Ion, a contribuit la răspândirea și păstrarea folclorului din Maramureș.

Ambii frați au fost considerați piloni ai folclorului maramureșean și au lăsat o moștenire valoroasă în cultura muzicală a României.

Din nefericire, Marinel Petreuș, fiul celebrului Ion Petreuș, a murit la doar 58 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *