Prima pagină » Culinar » Marinată de pește. Ce legume să folosești pentru o aromă deosebită a preparatului?

Marinată de pește. Ce legume să folosești pentru o aromă deosebită a preparatului?

10 ian. 2023, 11:00,
în Culinar

Marinata de pește face ca gustul felului de mâncare să fie strălucitor și bogat. Peștele într-o marinată este, prin urmare, deosebit de delicios. O marinată pentru pește la grătar, poate fi făcută cu ulei și usturoi. De asemenea, aceasta poate fi făcută cu maioneză, sos de soia sau vin.

Iar o marinată pentru pește roșu sărat, mai ales dacă este una pentru peștele afumat la cald, se face cu un minim de condimente. Iar iubitorii de tocană delicioasă de pește ar trebui să știe cu siguranță cum să pregătească peștele sub marinată. O aromă unică, un gust strălucitor și bogat. Peștele marinat cu morcovi și ceapă este una dintre gustările reci extrem de deosebite. Mulți sunt familiarizați cu acest fel de mâncare încă din copilărie. Serviți-o la prânz sau la cină, aceasta este sănătoasă și delicioasă.

Marinata de pește. Sfaturi de urmat pentru un fel de mâncare perfect

Pentru a pregăti felul de mâncare veți avea nevoie de un kg de pește la alegere, o ceapă, un morcov, 5 linguri de pastă de tomate, 2 frunze da dafin și piper după gust. De asemenea, veți avea nevoie de 50 ml de ulei, condimente din ierburi uscate după gust și sare.

Pentru a începe gătirea marinatei pregătiți toate ingredientele conform listei. Atunci când te întrebi ce pește ar trebui să folosești este bine să știi că pentru această rețetă, merluciu, polac sau cod ar fi perfect. Dacă aveți pește congelat, scoateți-l din congelator și dezghețați-l la temperatura camerei.

Curățați merluciul de solzi și asigurați-vă că ați tăiat aripioarele ascuțite. Dacă aripioarele sunt lăsate, unele dintre ele se pot desprinde de pește în timpul gătitului, stricând astfel felul de mâncare finit. Clătiți peștele în apă rece și uscați-l cu prosoape de hârtie. Nu lăsați exces de apă pe pește.

Cum se pregătesc ingredientele pentru marinată? Cât timp trebuie prăjit peștele

După care se taie merluciul în bucăți de mărimea mică și se sărează ușor. Se curăță și se spală ceapa și morcovul. Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie cu bază grea. Puneți peștele în tigaie și prăjiți-l la foc mediu până când este fiert. A durat aproximativ 8-10 minute pe fiecare parte până să obții o crustă aurie pe pește.

Se taie ceapa în felii, nu prea grosiere. Metoda de tăiere poate fi oricare, astfel puteți tăia ceapa în jumătăți de inele sau cuburi. Radeți morcovii pe o răzătoare grosieră sau una coreeană pentru salată. Puneți peștele fiert din tigaie într-un castron adânc separat. Se adaugă frunza de dafin și boabele de piper.

În tigaia în care a fost prăjit peștele, trimiteți ceapa. Se sotează la foc mic, amestecând din când în când, până când devine translucidă. Adăugați morcovii la ceapă și gătiți împreună timp de aproximativ 10-15 minute, nu uitați să amestecați.

În ce moment ce adaugă pasta de roșii? La ce să fii atent când gătești merluciu?

Când legumele sunt gata, adăugați în tigaie pasta de roșii și ierburile tocate mărunt. Ajustați cantitatea de pastă de roșii după gust. Rețeta originală prevedea 5 linguri, dar multe gospodine folosesc doar 3 linguri și iese foarte bine. Se amestecă totul și se ține pe foc câteva secunde.

Adăugați amestecul de roșii și legume la pește și amestecați ușor, dar bine. Dacă peștele este un pic uscat, adăugați 1-2 linguri de ulei vegetal, puteți folosi ulei nerafinat. După ce peștele s-a răcit, se lasă la frigider pentru a se îmbiba cu aroma marinatei cel puțin câteva ore. Cu cât merluciul se lasă la marinat mai mult timp, cu atât va fi mai gustos.

Țineți cont de faptul că modul în care mărunțiți morcovii gustul de marinată de pește. Morcovii rași se vor transforma într-o terci în timpul gătitului și se vor amesteca uniform cu restul ingredientelor. Pe când morcovii feliați sau mărunțiți își vor păstra forma.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Schimbare drastică a vremii: De la temperaturi de vară, la coduri galbene şi portocalii de furtuni. În Braşov, a plouat cu găleata şi a căzut grindina
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Colțul de rai ascuns din România. O comoară neprețuită de care puțini știu
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`