Prima pagină » International » Marina Ovsyanniko a dispărut. Jurnalista din Rusia a protestat împotriva războiului
Marina Ovsyanniko a dispărut. Jurnalista din Rusia a protestat împotriva războiului

Marina Ovsyanniko a dispărut. Jurnalista din Rusia a protestat împotriva războiului

15 mart. 2022, 18:00,
BZI.ro, în International

Războiul continuă în Ucraina și situația este tot mai dificilă. Orașe importante sunt distruse complet, oamenii își pierd locuințele și mulți chiar și viața. O jurnalistă din Rusia și-a luat inima în dinți și a protestat chiar la televizor împotriva războiului, după care a fost de negăsit.

Marina Ovsyanniko a dispărut

O întâmplare șocantă a avut loc luni la televizor. O jurnalistă rusoaică, angajată la televiziunea de stat Pervîi Kanal, a făcut o demonstrație de curaj nebun, după ce a încălcat legea cu prețul libertății sale. În plin război, aceasta a decis să spună lucrurilor pe nume și să își spună părerea.

Jurnalista intrat în direct timpul celui mai urmărit jurnal pentru a le spune rușilor că sunt mințiți de stat despre războiul din Ucraina și că nu ar trebui să ia în seamă propaganda din țara lor. Aceasta ținea în mâini o pancartă pe care scria: “Nu războiului. Nu credeţi propaganda. Aici vă mint”.

Imediat după incident, știrea a apărut în toată Rusia, dar pancarta a fost blurată, pentru ca oamenii să nu vadă mesajul. Femeia, însă, a fost lăudată de oamenii din lumea întreagă și multe ONG-uri și avocați au sărit în ajutorul ei, doar că femeia nu este de găsit. De mai bine de 12 ore de la eveniment, aceasta a dispărut și nimeni nu știe nimic de ea.

Zelenksi, mesaj pentru rusoaică

Familia este disperată, pentru că nu a mai auzit nimic de jurnalistă. Poliția a refuzat să răspundă la întrebări, la fel și fostul soț al femeii, care ar fi angajat la canalul pro Kremlin Russia Today. Propaganda continuă în Rusia și se spune acum că protestul Marinei ar fi, de fapt, o înscenare.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit Marinei Ovsiannikova în mod public pentru curajul ei de a spune adevărul și de a pune la zid războiul Rusiei. La fel de recunoscător le este tuturor celor care încearcă să transmită adevărul și nu susțin cruzimea țării lor.

„Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război”, a spus președintele Ucrainei.

Jurnalista riscă să ajungă după gratii, așa cum a stabilit noua lege care interzice criticarea armatei ruse. În Rusia, canalele oficiale de știri nu transmit informații corecte despre ce se întâmplă în Ucraina, iar cei care vorbesc despre asta sunt arestați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *