Prima pagină » Razboi în Ucraina » Marile puteri ale lumii îi cer lui Vladimir Putin să înceteze atacul asupra Ucrainei

Marile puteri ale lumii îi cer lui Vladimir Putin să înceteze atacul asupra Ucrainei

30 mart. 2022, 09:44,
în Razboi în Ucraina

Marile puteri ale lumii îi cer lui Vladimir Putin să înceteze atacul. Guvernul de la Berlin anunţa că Olaf Scholz, cancelarul german, preşedintele SUA, Joseph Biden, şi liderii Franţei, Italiei şi Marii Britanii au cerut Rusiei, marţi seară, 29 martie, să oprească operaţiunile militare din Ucraina şi să retragă trupele.

Vladimir Putin să înceteze atacul, colaj razboiul din Ucraina, presedintele rus Vladimir Putin, soldat ce semnalizeaza unui elicopter, cladiri distruse de bombardamentele rusilor

În cadrul negocierilor de marți, 29 martie, Ucraina a reacționat cu scepticism la promisiunea Rusiei de a reduce operațiunile militare din jurul Kievului

Liderii lumii îi cer lui Vladimir Putin să înceteze atacul asupra Ucrainei

În cadrul unei teleconferinţe, marile puteri ale lumii i-au cerut lui Vladimir Putin să înceteze atacul asupra Ucrainei. Marţi, 29 martie, cancelarul Scholz, împreună cu preşedintele SUA, Joe Biden, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, premierul britanic, Boris Johnson şi premierul Italiei, Mario Draghi, au discutat pe tema acţiunilor comune în contextul continuării atacurilor militare împotriva Ucrainei.

Şefii de stat şi de Guvern au convenit asupra susţinerii Ucrainei în mod activ.

„Liderii l-au somat din nou pe preşedintele Vladimir Putin să accepte un acord de încetare a focului, să înceteze operaţiunile combatante, să retragă militarii ruşi din Ucraina şi să permită găsirea unei soluţii diplomatice la criză”, a precizat Guvernul de la Berlin.

Liderii Germaniei, Statelor Unite, Franţei, Italiei şi Marii Britanii cer Rusiei să permită accesul organizaţiilor umanitare în zonele de confruntări militare şi să faciliteze evacuarea civililor, în special din oraşul-port Mariupol.

„Liderii au stabilit să menţină presiunile sancţiunilor asupra Rusiei. De asemenea, s-au consultat în privinţa măsurilor în sensul garantării securităţii energetice şi pentru contracararea tarifelor mari la energie”, subliniază Guvernul Germaniei.

Vladimir Putin să înceteze atacul , colaj razboiul din Ucraina, cladiri distruse de bombardamente, Mykolaiv, tancuri, armata rusa, armata ucraineana

Liderii Germaniei, Statelor Unite, Franţei, Italiei şi Marii Britanii cer Rusiei să permită accesul organizaţiilor umanitare în zonele de confruntări militare şi să faciliteze evacuarea civililor

Marile puteri au discutat şi despre modalităţi de stabilizare a pieţelor energie

Casa Albă a comunicat că preşedintele SUA, Joe Biden, împreună cu liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi Marii Britanii au reafirmat, marţi, 29 martie, determinarea de a continua să impună costuri suplimentare Rusiei şi au discutat despre modalităţi de stabilizare a pieţelor energiei, afectate de sancţiunile impuse Moscovei.

„Liderii au afirmat determinarea de a continua să impună costuri suplimentare Rusiei din cauza atacurilor brutale din Ucraina, dar şi de a continua să furnizeze Ucrainei asistenţă în materie de securitate pentru a se apăra de atacul militar nejustificat şi neprovocat”, a anunţat Preşedinţia Statelor Unite ale Americii.

În cursul nopţii, Guvernul Italiei a comunicat că premierul Mario Draghi şi liderii din SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie „au confirmat importanţa coordonării strânse a acţiunilor de asistenţă destinate populaţiei şi instituţiilor ucrainene”, în principal prin crearea de coridoare umanitare.

„În centrul discuţiilor a fost şi tema diversificării surselor de aprovizionare cu energie”, a transmis Guvernul de la Roma.

Vladimir Putin să înceteze atacul, Boris jihnson, Joe Biden, Emmanuel Macron in timpul unei sedinte foto la malul marii

În cursul nopţii, Guvernul Italiei a comunicat că premierul Mario Draghi şi liderii din SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie „au confirmat importanţa coordonării strânse a acţiunilor de asistenţă destinate populaţiei şi instituţiilor ucrainene”

Volodimir Zelenski nu crede în promisiunile Rusiei

În cadrul negocierilor de marți, 29 martie, Ucraina a reacționat cu scepticism la promisiunea Rusiei de a reduce operațiunile militare din jurul Kievului, în condițiile în care unele țări occidentale se așteptau ca Moscova să își intensifice ofensiva în alte părți ale țării.

Discuțiile au avut loc la Istanbul, la mai bine de o lună de la începerea conflictului care a ucis sau rănit mii de oameni și a forțat aproape 4 milioane de oameni să fugă în străinătate, ducând la sancționarea economiei Rusiei.

„Pentru a crește încrederea reciprocă și pentru a crea condițiile necesare pentru continuarea negocierilor și pentru atingerea obiectivului final de a conveni și de a semna un acord, a fost luată decizia de a reduce radical, într-o mare măsură, activitatea militară în direcțiile Kiev și Cernihiv”, a declarat reporterilor ministrul adjunct rus al apărării, Alexander Fomin.

Acesta însă nu a făcut nici o mențiune despre alte zone în care au loc lupte grele, inclusiv în jurul Mariupol în sud-est, Sumy și Harkov în est și Kherson și Mykolaiv în sud.

„Ucrainenii nu sunt naivi”, a declarat marți seara târziu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Ucrainenii au învățat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război în Donbass că singurul lucru în care pot avea încredere este un rezultat concret”.

În acest context, marți seară, 29 martie, marile puteri ale lumii i-au cerut lui Vladimir Putin să înceteze atacul asupra Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *