Prima pagină » Actualitate » Marile lanțuri de magazine ar putea fi închise duminica. Propunerea făcută de liberali
Marile lanțuri de magazine ar putea fi închise duminica. Propunerea făcută de liberali

Marile lanțuri de magazine ar putea fi închise duminica. Propunerea făcută de liberali

05 feb. 2024, 16:20, 5 ,
în Actualitate

Marile lanțuri de supermarketuri din țara noastră ar putea fi închise în zilele de duminică, iar sâmbetele programul s-ar putea reduce. Demersul legislativ este inițiat de doi parlamentari PNL.

Potrivit inițiativei legislative, marile magazine ar urma să-și închidă porțile în zilele de weekend și să fie mutate în afara orașelor, după modelul unor state din Europa Occidentală.

Potrivit proiectului, în weekend ar urma să fie deschise doar piețele și magazinele mici. Însă vestea nu este privită cu ochi buni de oameni, notează România Tv.

Cei mai mulți susțin însă că această mișcare ar putea duce la concedieri semnificative și la diminuarea veniturilor. De-a lungul anilor, mai multe propuneri similare au fost respinse de către Parlament.

În multe ţări din Europa, marile magazine sunt închise duminica

Potrivit proiectului, în weekend ar urma să fie deschise doar piețele și magazinele mici. Pentru marile magazine, s-ar impune un program săptămânal de funcționare, cuprinzând intervalul 8-22 de luni până vineri, 8-14 sâmbăta și închis în zilele de duminică.

Supermarketurile ar putea fi mutate în afara orașelor
O altă prevedere importantă se referă la relocarea magazinelor mari. Propunerea legislativă sugerează ca marile magazine să fie mutate în afara orașelor, la o distanță minimă de cinci kilometri de perimetrul urban.

De-a lungul anilor, mai multe propuneri similare au fost respinse de către Parlament. Unii reprezentanți ai industriei au susținut însă că această schimbare ar putea avantaja magazinele mici și producătorii locali.

Tot mai multe magazine pun la dispoziție serviciul „buy now, pay later”

Tehnica ”Buy now, pay later” (cumperi acum, plătești mai târziu) a început să fie preferată în detrimentul unui card clasic de cumpărături. Întreaga procedură se face pe pagina oficială a comerciantului, iar din ce în ce mai mulți români au încredere în asta.

Cele mai multe magazine care au pus în practică această metodă au și anumite condiții. Eligibilitatea clienților care pot beneficia de noua practică este foarte simplu de stabilit.

Tot ce trebuie să faci este să încasezi un salariu sau să ai un venit lunar constant. Apoi, trebuie să te asiguri că faci cumpărături de minim 2.000 de lei. Plafonul de cumpărături diferă, în funcție de comerciant.

Comentarii
  • Foarte bine le face. Duminica oamenii trebuie să meargă la biserică si să stea în genunche 4 ore cât durează slujba, nu să toacă banii prin magazine cumpărând lucruri diavolești sau să facă sex cu studente sărke venite la facultă din Bt sau Sv sau Vs.

    Pocăiți-vă și spovediți-vă in fiecare săptămână la parinte și implorați iertare și indurare că vine Apocalipsa.

  • Romanul are 2 job-uri ca sa poata trai decent. Cand plm sa isi mai faca si el cumparaturile?! Dar nah, aia din parlament sunt liberi de joi pana duminica, asa ca e ok pentru ei sa se inchida supermarket-urile. Mai naspa e pentru amantele lor. M*ie PNL.
    Inca ceva: liberalismul economic si obligativitatea inchiderii magazinelor nu prea are nimic in comun. Dar la pulime merge si asa.

  • E ca programul lor din Parlament, de miercuri pana joi! Ce sa ceri la „ciuma galbena”?

  • Eu zic ca ar fi ok daca mai intai ar impune si realiza standardul de viata din occident , adica sa luam mai intai salariu de peste 2.000 euro ca muncitori ++ 2 salarii ++bonusuri + respect +conditii decente de munca si nu mai mult de 8 ore de munca !, ca in occident !. de ce toti kakatii de politicieni copie doar unele chestii din occident dar nu aplica mai intai pe celelalte ?

  • Bă știa de la scarlatina gălbejită ciordelistă altceva nu mai veți de rugumat în parlahoțul meu în afară de magazinele deschise duminica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *