Prima pagină » Local » Maricel Popa vrea să scape de oamenii incomozi din PSD Iaşi. Convoacă Biroul Permanent Judeţean să le decidă soarta
Maricel Popa vrea să scape de oamenii incomozi din PSD Iaşi. Convoacă Biroul Permanent Judeţean să le decidă soarta

Maricel Popa vrea să scape de oamenii incomozi din PSD Iaşi. Convoacă Biroul Permanent Judeţean să le decidă soarta

09 mai 2020, 20:47,
în Local

Acuzele formulate de consilierul judeţean Mihaela Ivancia la adresa lui Maricel Popa nu au rămas fără urmări. Acesta din urmă a convocat astăzi o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PSD Iaşi pentru a hotărî soarta acesteia şi nu numai. În calcul au fost luaţi şi consilierii locali ai filialei care nu s-au supus deciziei partidului la ultima şedinţă de Consiliu Local.

Pe ordinea de zi a Biroului Permanent Județean, de astăzi, 9 mai 2020 au fost punctele:

1. În data de 30 aprilie 2020 grupul consilierilor locali social-democrați ai municipiului Iași au votat în unanimitate pentru contractarea unui împrumut de 21 milioane de euro de către Primăria Iași, deși poziția partidului, exprimată prin vocea preşedintelui Organizaţiei Municipale a fost contrară.

2. Doamna Mihaela Ivancia, președintele OFPSD Iași și consilier județean a făcut public, în data de 8 mai 2020, o serie de declarații defăimătoare cu privire la activitatea administrativă a Consiliului Județean, a partidului și a președintelui PSD Iași, fără ca aceste lucruri să fi fost discutate înainte în interiorul organizaţiei.

În urma situațiilor politice defavorabile PSD Iași create de votul consilierilor locali ai municipiului Iași și atitudinea doamnei Mihaela Ivancia, președintele OFPSD Iași, propunem spre aprobare următoarele măsuri și acțiuni:

1. PSD Iași se dezice în mod categoric de deciziile luate în nume personal de consilierii locali ai municipiului Iași cu privire la împrumutul de 21 de milioane de euro contractat de Primăria Iași în ședința Consiliului Local din data de 30 aprilie 2020;

2. Retragerea sprijinului politic domnului Gabriel Surdu pentru calitatea de lider de grup în Consiliul Municipal Iași;

3. Monitorizarea și evaluarea atentă a activității consilierilor locali ai municipiului Iași, în ceea ce privește activitatea politică și în acord cu poziția partidului în ceea ce privește adoptarea proiectelor de interes local;

4. Analiza de îndată, în cadrul Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj al PSD Iași, a declarațiilor publice făcute de doamna Mihaela Ivancia, consilier județean și președintele OFPSD Iași.

O decizie în acest sens ar urma să se ia mâine, 10 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *