Prima pagină » Local » Maricel Popa s-a dus pe banii Senatului României în Polonia! Parlamentarul a spart 1.000 de lei zilnic pe cazare
Maricel Popa s-a dus pe banii Senatului României în Polonia! Parlamentarul a spart 1.000 de lei zilnic pe cazare

Maricel Popa s-a dus pe banii Senatului României în Polonia! Parlamentarul a spart 1.000 de lei zilnic pe cazare

09 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Maricel Popa, senator PSD, a mers la un Forum dedicat Internetului, în Polonia. Parlamentarul a decontat din bani publici circa 1.700 de euro pentru câteva zile de participare la Forumul organizat de Națiunile Unite. Senatorul PSD a decontat 1.000 de lei pe zi (200 de euro) numai pe cazarea în Katowice, Polonia

Maricel Popa, senator PSD de Iași, a devenit atras de importanța Internetului la scară largă! Parlamentarul a participat între 5 și 9 decembrie 2021 la Karowice, în Polonia, la cea de-a 16-a ediție a Forumului Națiunilor Unite privind Guvernanța Internetului (FGI) ”Internet United”.

Maricel Popa a plecat alături de alți colegi din Senat și Camera Deputaților în Polonia, la Forumul respectiv. Atât Popa, cât și ceilalți parlamentari, nu au publicat nici până la această oră raportul legat de deplasarea respectivă.

Maricel Popa s-a dus în Polonia pe banii Senatului României

Întâlnirea din Polonia a fost organizată de Guvernul Poloniei, la dezbateri fiind prezenți demnitari din mai multe țări. Oficialii evenimentului au arătat că forumul a vizat dezvoltarea unor proiecte comune prin intermediul inteligenței artificiale.

”Cea de-a 16-a întâlnire anuală a «IGF» a fost găzduită de Guvernul Poloniei la Katowice, în perioada 6-10 decembrie, sub tema principală: «Internetul Unit. Procesul hibrid IGF 2021» se dezvoltă în jurul domeniilor problematice și include o fază pregătitoare și de implicare care include sesiuni de dezvoltare pe domeniile problematice ale «IGF 2021», dezvoltarea activității intersesiuni, precum și o serie de activități de dezvoltare a capacităților”, se arată în anunțul organizatorilor Forumului.

Întâlnirea din Polonia a avut mai multe teme, conform oficialilor Afacerilor Economice și Sociale din cadrul Națiunilor Unite.

Dezbaterile au vizat incluziunea economică și socială și drepturile omului, dar și accesul universal și conectivitate semnificativă. Recent, Maricel Popa a ajuns să facă propagandă Rusiei și să atace NATO și Uniunea Europeană.

Maricel Popa și-a decontat toate cheltuielile

Pe 5 zile de cazare, Maricel Popa a decontat aproape 6.000 de lei, conform documentelor depuse la caseria Senatului României. De asemenea, Popa a mai decontat aproape 1.300 de lei drept diurnă și 116 lei pe alte cheltuieli. La acestea se adaugă peste 1.000 de lei transportul către Polonia. În total, doar pentru Maricel Popa Statul Român a cheltuit aproape 8.400 de lei (circa 1.700 de euro). Cu ce a rămas Maricel Popa de pe urma acestui Forum? Reporterii BZI au încercat să ceară explicații de la senatorul PSD cu privire la deplasarea în Polonia, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta situația.

În perioada în care era președinte la Consiliul Județean Iași a încercat să cumpere încrederea unor funcționari cu o excursie în Statele Unite ale Americii.

Popa a luat banii Statului pe o excursie în Polonia

În Katowice este un singur hotel clasificat la ”o stea”, alte 16 clasificate la ”două stele”, peste 300 la categoria de ”trei stele”, precum și 47 de stabilimente la ”patru stele”. Popa ar fi ales unul din această ultimă categorie, având în vedere că și-a recuperat banii de la Statul Român pentru această deplasare.
Și, totuși, parlamentarul PSD Iași nu a publicat nici până la această oră vreun raport legat de deplasarea de acum 5 luni din Polonia.

De altfel, Maricel Popa trebuie să explice public ce a făcut în Polonia timp de 5 zile pe banii Statului Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *