Prima pagină » Local » Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a început campania electorală din 2020 din banii publici. A blocat un proiect în localitatea Ruginoasa până în pragul alegerilor locale
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a început campania electorală din 2020 din banii publici. A blocat un proiect în localitatea Ruginoasa până în pragul alegerilor locale

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a început campania electorală din 2020 din banii publici. A blocat un proiect în localitatea Ruginoasa până în pragul alegerilor locale

22 iun. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și-a început campania electorală din 2020 din bani publici. CJ pregătește un proiect de hotărâre pentru alocarea a 300 mii euro legat de un teren de sport în localitatea Ruginoasa. Proiectul a stârnit controverse de-a lungul timpului. Maricel Popa a insistat pentru acest proiect în speranța unui capital electoral, în vreme ce aleșii opoziției nu au fost de acord cu proiectul. Hotărârea se va discuta în ședința ordinară de plen din data de 24 iunie

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, vrea să câștige capital electoral înainte de desfășurarea alegerilor pentru mandatul viitor. Înainte de campania electorală din 2020, șeful CJ impune un proiect de hotărâre legat de alocarea a 300 mii euro pentru un teren de sport în localitatea Ruginoasa din județul Iași. Proiectul a stârnit numeroase controverse de-a lungul timpului, mai ales că aleșii opoziției nu au fost de acord cu solicitarea lui Maricel Popa. După ce a reușit să treacă abia după 5 luni terenul din patrimoniul localității în cel al județului, proiectul a stagnat. Anul trecut, între Maricel Popa și aleșii opoziției a fost un război de uzură pe proiectul privind noul teren de minifotbal din localitatea Ruginoasa.

Scandal întreținut de Maricel Popa, pe spatele fotbaliștilor din comuna Ruginoasa

După ce s-a văzut însă cu sacii în căruță, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a pus la dospit proiectul. În prag de campanie electorală pentru un nou mandat, șeful CJ a dispus inițierea unui proiect de hotărâre privind noul teren de sport (minifotbal) acoperit din localitatea Ruginoasa. Valoarea investiției este de 300 mii euro (1.4 milioane lei), iar lucrările ar urma să se desfășoare în 6 luni.
Maricel Popa a ținut morțiș să obțină terenul de 1.725 metri pătrați pentru a crea acel teren de minifotbal destinat sportivilor din localitatea Ruginoasa. În ședințele de plen din 2019 s-a discutat aproape de fiecare dată proiectul de hotărâre, până când acesta a trecut de votul consilierilor. Ulterior, Maricel Popa a „uitat” de acest obiectiv și l-a scos la liman în prag de alegeri locale.

„Terenul de sport, cu suprafața de 924 mp, va fi realizat dintr-un gazon sintetic cu grosimea de 50 mm, suprafață flexibilă și moale pentru a facilita jocul și pentru a preveni accidentări care pot apărea. Terenul va fi acoperit cu prelată PVC, ignifugată, montată pe arce. Iluminarea pe timp de noapte se va realiza cu instalație de nocturnă cu 12 proiectoare LED de 150 W fiecare”, se arată în proiectul de hotărâre analizat de Consiliul Județean Iași.

Plenul Consiliului Județean Iași, folosit pentru o nouă campanie electorală a președintelui

Proiectul privind schimburile de terenuri a fost aprobat în noiembrie 2019. A primit însă avizul Consiliului Tehnico- Economic abia în iunie 2020. Conform documentației, din cei 1,4 milioane lei destinați proiectului, 1 milion lei vor reprezenta lucrările. Pentru a câștiga capital, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a făcut ședințe de plen în localitatea Ruginoasa, dar a și adus la sediul instituției fotbaliștii din comună. Opoziția din CJ nu a fost de acord cu proiectul pe motiv că Maricel Popa nu a luat în calcul și alte localități din județ pentru un astfel de proiect.
Curios este faptul că șeful CJ a ținut atât timp proiectul la sertar tocmai pentru a intra în alegerile locale cu ceva la îndemână. Nu trebuie uitat nici faptul că Popa s-a lăudat cu o sală de sport modernă în localitatea Miroslava, un alt proiect care stagnează de ceva luni.

Ședință ordinară la Consiliul Județean. Zeci de proiecte pe ordinea de zi a plenului

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în ședință ordinară a instituției în data de miercuri, 24 iunie. Pe ordinea de zi a ședinței de plen au fost trecute 26 proiecte de hotărâre. Pe lângă proiectul privind terenul de sport din localitatea Ruginoasa, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a inițiat și alte hotărâri controversate. Consilierii vor dicuta o serie de proiecte privind actualizarea devizelor generale la lucrări de drumuri județene din Iași, dar și promovarea bătăușului Mircea Manolache, în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP).

În acest caz, Maricel Popa a încercat deja de două ori să-i faciliteze revenirea lui Manolache în ATOP, însă consilierii au blocat acest lucru. Manolache nu are ce să caute în ATOP, el fiind recunoscut pentru problemele cu legea. Însă este strigător la cer modul cum Maricel Popa, disperat că pierde controlul în Consiliul Județean, îl răsplătește pe Mircea Manolache pentru a-i cumpăra votul în plenul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *