Prima pagină » Local » Maricel Popa, liderul PSD Iași, pierde filiala din mână. Viitorii consilieri locali din Iași se delimitează de partid. Adevărul despre scandalurile din filiala social-democrată

Maricel Popa, liderul PSD Iași, pierde filiala din mână. Viitorii consilieri locali din Iași se delimitează de partid. Adevărul despre scandalurile din filiala social-democrată

22 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Maricel Popa, liderul PSD Iași, a ajuns să piardă filiala din mână. Viitori consilieri locali care prind locuri eligibile la Palatul Roznovanu se delimitează de partid. Mai toți candidații la alegerile locale 2020 nu se asociază cu actuala conducere a organizației Maricel Popa-deputatul Camelia Gavrilă. Conturile online ale candidaților la Consiliul Local nu au nicio tangență cu PSD Iași și nici cu Maricel Popa sau Camelia Gavrilă

Organizația PSD Iași se află la un pas de colaps. Maricel Popa, liderul PSD Iași, a ajuns să piardă filiala din mână, iar cei pe care i-a pus pe liste la alegerile locale 2020 abia așteaptă să se vadă cu sacii în căruță. Viitori consilieri locali din Iași care prind locuri eligibile la Palatul Roznovanu sau cei de la Consiliul Județean au ajuns să se delimiteze de partid. Mai toți candidații la alegerile locale 2020 nu se asociază cu actuala conducere a organizației Maricel Popa-deputatul Camelia Gavrilă.

Candidații partidului se delimitează de organizația condusă de Maricel Popa și Camelia Gavrilă

Campania electorală prinde contur în mediul online, unde partidele se pot desfășura la discreție. Numai că la vârful PSD Iași, acest lucru este extrem de slab, iar cei care se află pe listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean nu vor să-și asocieze imaginea cu partidul. Conturile online ale viitorilor consilieri locali din Iași nu au nicio tangență cu PSD Iași și nici cu Maricel Popa sau Camelia Gavrilă.

De exemplu, Elvira Rotundu, director la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași, nu apare pe rețelele sociale, asta deși este candidat asumat de PSD Iași. Aceasta nu vrea să apară în mediul online cu sigla PSD în spate. Și nu este singura. Un alt candidat nou pe listele PSD Iași este și Marian Dalban. Angajat la cabinetul parlamentar al deputatului Camelia Gavrilă, tânărul apare în mediul online cu postări despre istorie, studenți și activități de tineret. Candidat asumat oficial de PSD Iași, trecut pe poziție eligibilă, acesta nu prezintă nimic de formațiunea social-democrată.

Maricel Popa, liderul PSD Iași, pierde filiala din mână. Consilierii locali din Iași nu promovează partidul

Maricel Popa și Camelia Gavrilă au promovat lângă ei persoane care nu au nicio treabă cu PSD Iași. Camelia Gavrilă a promovat pe lista pentru Consiliul Local persoane care nu au făcut nici politică și nici administrație, dar care îi sunt apropiate. După ce a trecut pe linie moartă membrii de partid cu vechime și cu experiență în administrație, cuplul Maricel Popa-Camelia Gavrilă se îndreaptă vertiginos spre un eșec de proporții.

Sunt persoane care nu vor să se asocieze cu social democrația și care în mediul online nici nu vor să audă ca imaginea lor să fie alături de cea a PSD. Nici Bogdan Balanișcu, fost ales local și membru PSD Iași, ce a prins loc eligibil, nu are în mediul online ceva care să aducă aminte de partid. Ovidiu Laicu, candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local, promovează alte postări publice, fără a face referire la ceva despre candidatul la Primăria Iași.

Candidații PSD Iași nu le fac nicio campanie cuplului Maricel Popa-Camelia Gavrilă

Ce înseamnă acest lucru? Că aceste persoane fie au intrat pe ușa din dos a PSD Iași și nu își asumă condiția de membru de partid, fie urmăresc doar interesul de a ajunge în Consiliul Local. Într-o perioadă în care partidele se bat pe spații în mediul online, PSD Iași a ajuns să neglijeze această metodă de campanie. PSD Iași are doar o pagină oficială pe rețelele sociale, iar cei doi principali candidați sunt cam singurii care se promovează. Iar încercările partidului de a-și face reclamă pe rețelele sociale sunt luate în râs de proprii candidați, care nu transmit mai departe mesajul.

Niciun ales local PSD aflat acum pe funcție nu se omoară cu firea să transmită mai departe mesajele partidului. Mihai Liviu Gavril, consilier local PSD, are pe social media postări despre fotbal, nu despre alegeri, nu despre Consiliul Local și nimic despre formațiunea politică. Practic, consilierii locali din Iași ai partidului s-au delimitat și ei de cuplul Popa-Gavrilă.

Filiala PSD Iași se află în degringoladă totală. Strategii partidului se află în concediu

Maricel Popa, liderul PSD, încearcă să crească în mediul online cu articole plătite, însă rămâne numai cu câteva aprecieri de la unii colegi de partid și cu enorm de multe conturi false făcute de cei din cabinetul personal de la Consiliul Județean. În afara unor laude primite de la acele conturi false, activitatea online a PSD Iași este extrem de jalnică. Cel mai probabil, candidaților aflați pe listele PSD Iași le este rușine să se afișeze cu Maricel Popa și preferă să nu-și păteze imaginea.

Iar alții, într-o perioadă în care totul se mută pe social media, nici măcar nu au astfel de conturi. Este și cazul lui Cristian Stanciu, liderul de grup al PSD în Consiliul Județean și al doilea pe lista pentru alegerile locale 2020. Acesta nici măcar nu are un astfel de cont pe social media, deși se recomandă a fi un politician cu experiență. Acest lucru arată cât se poate de clar că Maricel Popa nici măcar nu vede ce este în curtea proprie și că toate acestea duc către un eșec rușinos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024