Este doliu în lumea artistică după ce Mariana Popa a murit. Cea mai cunoscută balerina a Teatrului l Alexandru Davila din Pitești s-a stins din viață la 72 de ani. Faimoasa artista a avut o carieră de aproape 40 de ani.
Vestea că aceasta ne-a părăsit a îndurerat întreaga lume artistică, iar colegii săi au transmis mai multe mesaje de condoleanţe.
Balerina Mariana Popa a murit
Mariana Popă, cea mai cunoscută balerina a Teatrului l Alexandru Davila din Pitești, s-a stins din viață la 72 de ani. Colegii indrurerati ai artistei au transmis mai multe mesaje de condoleanţe.
”Cu profund regret, colectivul Teatrului Alexandru Davila anunță trecerea în neființă a doamnei Mariana Popă, născută la 10 octombrie 1949.
Timp de peste 40 de ani a făcut parte din colectivul teatrului, activând atât în corpul baletului în spectacole precum: “Stelele Piteștiului”, “Cântăm bucuria vieții”, “Do-Re-Mi și vă mai fi”, “Zâmbete pe portativ”, dar și ca actriță în: “Lambada tinereții”, “Umor sponsorizat”, “Toată lumea mulțumită”, “Bunica nu se mai mărită”, și multe altele.
A lucrat alături de regizori precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante și de coregraful Dorin Oancea”, a anunțat pe Facebook teatrul Alexandru Davila.
A avut o carieră de aproximativ 40 de ani
Balerina Mariana Popa a murit şi a lucrat alături de regizori cunoscuţi precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante şi de coregraful Dorin Oancea.
A făcut parte din echipă care a înfiinţat pe 1 noiembrie 1958 secţia de estradă a Teatrului Alexandru Davila din Piteşti.
Această secţie, construită de mai mulți artiști, a debutat cu piesa „Prima seară, primul cântec” de Mircea Răţescu şi Constantin Zărnescu.
Mariana Popa a activat atât în corpul baletului în spectacole precum: „Stelele Piteştiului”, „Cântăm bucuria vieţii”, „Do-Re-Mi şi vă mai fi”, „Zâmbete pe portativ”, dar şi ca actriţă în: „Lambada tinereţii”, „Umor sponsorizat”, „Toată lumea mulţumită”, „Bunica nu se mai mărită”.
Lumea culturală a avut de suferit pe final de an
La finele anului trecut, celebrul medievalist Aurel Răduțiu a murit. De-a lungul vieții a condus timp de câteva decenii colectivul de istorie medie al institutului, anuarul instituției și a fost membru în Comitetul de redacție al colecției Documenta Romaniae Historica a Academiei Române.
Aurel Răduțiu s-a înscris în tradiția cercetării arhivistice a acestuia, continuând-o și îmbogățindu-i strălucirea – a fost ales de colegii săi să conducă Institutul după eliberarea din decembrie 1989. După încheierea mandatului, a decis să-și încheie cariera la Arhivele Naționale, de care se simțea așa de apropiat, prin cercetările sale și editarea documentelor medievale ale Transilvaniei.
De-a lungul vieții a condus timp de câteva decenii colectivul de istorie medie al institutului, anuarul instituției și a fost membru în Comitetul de redacție al colecției Documenta Romaniae Historica a Academiei Române.