Un tânăr care abia a împlinit 18 ani s-a sinucis la marginea unei păduri. Acesta se pare că a avut o copilărie grea, iar traumele l-au urmărit toată viața. Pe fir au intrat polițiștii ieșeni care au deschis o anchetă în acest caz
Marian Poharu avea 18 ani, iar ieri a ales să-și pună capăt zilelor. Tânărul a mers într-o pădure dintre Lungani și Sinești și s-a spânzurat. Băiatul a avut o copilărie grea. Părinții lui s-au despărțit, iar el a ajuns în grija unei bunici. A avut multe lipsuri, dar în ultima perioadă se pripășise la o femeie căreia îi făcea treburi prin curte, iar în schimbul muncii sale primea mâncare și bani. Se pare că traumele din copilărie l-au urmărit, iar ieri s-a sinucis.
„La data de 02 octombrie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, de către un bărbat cu privire la faptul că într-o pădure de pe raza comunei Lungani a observat o persoană decedată. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă. Pe corpul persoanei nu au fost identificate urme vizibile de violență. A fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.
Putea fi salvat tânărul care s-a sinucis la marginea unei păduri?
Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere religios, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool, dar și de anxiolitice și antidepresive, precum și de violența domestică.
Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și din partea familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale, precum și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri ce sunt la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării. Tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași.
„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și de utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat, corozive și caustice, având loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei, pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă, precum și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru, pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.
Iată că în cazul tânărului care s-a sinucis la marginea unei păduri nu s-a mai putut face nimic.
Păi, primaria de domiciliu ce a făcut cat copilul acesta a suferit?? Că de obicei, SPAS ul doarme!