Prima pagină » Local » Marian Grigoraș, prefect al judeţului Iaşi: ,,Peste 500.000 de doze de vaccin anticovid au fost administrate în județul Iași”

Marian Grigoraș, prefect al judeţului Iaşi: ,,Peste 500.000 de doze de vaccin anticovid au fost administrate în județul Iași”

16 oct. 2021, 12:40,
în Local

Peste 500.000 de doze de vaccin anticovid au fost administrate în județul Iași de la începutul campaniei de vaccinare și până acum.

Deși suntem pe primul loc între județele din regiune, totuși, prea puțini dintre noi au ales să se imunizeze.
Medicii au observat în aceste zile de mare dificultate, cu multe infectări și internări, că majoritatea copleșitoare a celor care ajung la spital în stare gravă nu sunt vaccinați.
Au trecut aproape 10 luni de când a debutat campania de vaccinare, iar rezultatele de până acum arată că este vorba despre un vaccin foarte eficient împotriva virusului și cu efecte adverse neglijabile, care apar în foarte puține cazuri.
Pe scurt, avem la dispoziție un tratament gratuit și foarte eficient împotriva virusului SARS-CoV-2. Este la îndemâna oricui și presupune foarte punțin efort – doar să se prezinte la un centru de vaccinare.
Epidemiologii au spus încă de la începutul pandemiei că virusul va fi răpus doar după ce 80% din populație se va imuniza, iar imunizarea se face fie cu riscul trecerii prin boală, fie în siguranță, cu ajutorul vaccinului.

Îndemn pe toți care încă nu s-au vaccinat să ia în considerare că aceasta este cea mai simplă cale prin care noi toți vom reveni la o viață normală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *