Prima pagină » Local » Marian Grigoraș a câștigat procesul cu fosta șefă a Serviciului Juridic de la Prefectura Iași! A fost acuzat de hărțuire. Decizia nu este definitivă
Marian Grigoraș a câștigat procesul cu fosta șefă a Serviciului Juridic de la Prefectura Iași! A fost acuzat de hărțuire. Decizia nu este definitivă

Marian Grigoraș a câștigat procesul cu fosta șefă a Serviciului Juridic de la Prefectura Iași! A fost acuzat de hărțuire. Decizia nu este definitivă

17 mai 2023, 19:14,
în Local

Subprefectul Marian Grigoraș a fost acuzat de hărțuire la locul de muncă de către fosta șefă a Serviciului Juridic. Maricica Rusu susținea că a fost supusă presiunilor, deoarece refuzase să semneze și să elibereze „avize de legalitate” pentru două dispoziții emise de primarul PNL din Podu Iloaiei, Ioan Alexa.

De asemenea, fosta șefă a Serviciului Juridic spunea că i s-a cerut să elibereze biroul și a fost trimisă să lucreze pe hol și îl acuza pe Marian Grigoraș că a vrut schimbarea ei din funcție.

Marian Grigoraș a câștigat procesul cu Maricica Rusu

După ce a chemat în instanță pe subprefectul Marian Grigoraș și instituția pe care acesta o conducea, Maricica Rusu a cerut daune morale și materiale, deoarece susținea că a fost hărțuită la locul de muncă.

Cu toate acestea, Marian Grigoraș a câștigat procesul astăzi, 17.05.2023, cu fosta șefă a Serviciului Juridic de la Prefectura Iași, iar Maricica Rusu trebuie să plătească 1.500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

De asemenea, decizia Tribunalului Iași nu este definitivă.

„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Rusu Maricica în contradictoriu cu pârâţii Grigoraş Marian-Prefectul Judetului Iaşi, Instituţia Prefectului – judeţul Iaşi și cu Consiliul Naţional al Discriminării. Obligă reclamanta să platească pârâtului Grigoraş Marian suma de 1.500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Iaşi. Pronunţată azi, 17.05.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 396 alin.2 N.C.P.C”, este decizia Tribunalului Iași.

Funcționar din Prefectura Iași, cercetat penal

Reamintim faptul că pe numele Maricicăi Rusu a fost deschis un dosar penal pentru sustragerea unor înscrisuri din instituție, precum și pentru divulgarea unor informații clasificate.

În cursul anului 2021, după un conflict cu fosta conducere a Prefecturii Iași, Maricica Rusu s-a suspendat și s-a angajat la Primăria comunei Ion Neculce, condusă de Gheorghe Văleanu, primar PSD.

Femeia a lucrat ani buni cu dosarele de fond funciar și, astfel, a ajuns la Primăria respectivă, unde problemele cu retrocedările sunt la ordinea zilei. De altfel, situația din comuna respectivă nu este chiar nouă. Totul se trage de la soția fostului primar al comunei, Vasile Rusu, cea care este sora actualului primar Gheorghe Văleanu. Astfel, Maricica Rusu a ajuns la Primăria Ion Neculce tocmai pentru a „rezolva” problemele funciare din comună.

Ce spunea Maricica Rusu despre dosarul penal?

Pe de altă parte, Maricica Rusu spunea la acea vreme  că nu știe despre cercetarea penală și că nu ar fi primit nicio citație.

„Nu știu să vă spun, pentru că nu eu am făcut sesizarea. Nu am primit nicio citație, nimic. Nu știu nici despre funcția de secretar general. Postul este ocupat”, a spus la acea vreme Maricica Rusu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *