Prima pagină » Titlurile zilei » Mariaj de ultimă oră în mediul de afaceri ieșean! Cristian Stanciu, consilier județean PSD, are o asociată celebră. Așteptările sunt de milioane de euro
Mariaj de ultimă oră în mediul de afaceri ieșean! Cristian Stanciu, consilier județean PSD, are o asociată celebră. Așteptările sunt de milioane de euro

Mariaj de ultimă oră în mediul de afaceri ieșean! Cristian Stanciu, consilier județean PSD, are o asociată celebră. Așteptările sunt de milioane de euro

29 iul. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Mariaj de ultimă oră în mediul de afaceri ieșean. Consilierul județean PSD Cristian Stanciu a fondat o nouă firmă împreună cu Ana Maria Ciotîr. Cea din urmă a tras un tun cu un spațiu de birouri scos la vânzare de Telekom România. La licitație a avut o ofertă mai mică, dar a câștigat

Cristian Stanciu, consilier județean PSD, o are  asociată pe Ana Maria Ciotîr

Mariaj de ultimă oră în mediul de afaceri ieșean. Recent, a fost înregistrată o nouă societate comercială cu obiectul de activitate „consultanță în management”, sub denumirea Logic Business Center SRL, cu sediul pe strada Cuza Vodă. Unul dintre fondatorii societății este consilierul județean Cristian Stanciu, patronul fundației Ecologice Green. În firmă mai apare ca asociat Ana Maria Ciotîr, iubita lui Bogdan Solcanu, fiul lui Ion Solcanu, fost senator PSD. Ana Maria Ciotîr a devenit asociată prin intermediul societății Urbioled SRL. Contactată telefonic, s-a arătat destul de iritată de întrebările reporterilor BZI.

„Vă rog să mă sunați mai după-masă, am o ședință acuma”, a spus patroana Urbioled SRL. Și Cristian Stanciu a fost destul de misterios în legătură cu recenta asociere.

„Derulăm o serie de proiecte împreună. Dacă doi asociați au un proiect în comun… Nu pot să vă spun în acest moment”, a precizat consilierul județean. Nu este exclus ca noua societate să fie folosită pentru accesarea fondurilor europene. Cristian Stanciu deține hotelul Astoria și afacerea de la clubul Master Pub, din Tudor Vladimirescu.

Mariaj de ultimă oră în mediul de afaceri ieșean, dar cu o asociată cu probleme în afaceri

Ana Maria Ciotîr este o prezență destul de controversată în mediul de afaceri, alături de Bogdan Solcanu. Prin firma Urbioled SRL, s-a specializat în contractele din domeniul iluminatului public. În acest sens, a accesat și un proiect european. Una dintre condițiile finanțării era să achiziționeze un spațiu de birouri. Telekom România Comunications avea un astfel de spațiu în zona centrală a Iașului, pe strada Gavriil Musicescu.

S-a anunțat o licitație și un preț de pornire. Numai că procedura este cel puțin suspectă. Pe lângă firma lui Ciotîr a mai apărut ofertă financiară de 850.000 euro. Era cu 25.000 euro mai mult decât oferta Urbioled. Teoretic, Ana Maria Ciotîr trebuia descalificată, dar a câștigat. Comisia de evaluare a considerat că persoana fizică care a depus a doua ofertă are probleme de integritate. Asta în condițiile în care pe numele acesteia nu există plângeri sau dosare penale. Din cauza licitației trucate are de suferit și Statul Român, în calitatea de acționar minoritar în Telekom cu 46 la sută din acțiuni, prin Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Cele mai multe acțiuni sunt deținute de Ote International Investments LTD. Pentru finalizarea tranzacției, Miroslav Majoros, directorul general al Telekom Romania Communications, l-a delegat pe Bogdan – Dinu Mihalte.

După vânzarea spațiului, Telekom și Urbioled au venit la Primăria Iași pentru un contract de 3,6 milioane euro

La aproape un an de la licitație, pe data de 15.05.2020, Telekom și Urbioled apar ca participanți la o licitație organizată de Primăria Iași. Edilii au pus la bătaie 3,6 milioane euro, fără TVA, pentru modernizarea iluminatului public. La procedură s-au mai înscris Amiras C&L Impex SRL, Flash Lighting Services SA, Elba Com SRL, Luxten Lighting Company SRL, Euro-Adit Service SRL, Energo Esco SA, Electrogrup SRL – Global Tech Xpert SRL și Electroconstrucția Elecon SRL – Adrem Invest SRL.

„Lucrările constau în modernizarea tablourilor, punctelor de aprindere pentru iluminat (287 bucăți) și echiparea lor cu module de telegestiune, realizarea unui sistem de telegestiune, înlocuirea aparatelor de iluminat existente depășite din punct de vedere fizic și moral cu unele noi, performante, de tip LED, echipate cu module de telegestiune, alese în conformitate cu criteriile impuse de clasele de iluminat ale străzilor și de configurația existentă în teren”, se arată în obiective. Ofertele se află în etapa de evaluare financiară, care expiră pe data de 15.09.2020. Proiectul prevede ca stâlpii de pe șoseaua Arcu să fie echipați cu panouri fotovoltaice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *