Prima pagină » Cancan » Maria Nagy are o biografie impresionantă! Ce spune celebra cântăreață despre relația cu Nicu Ceaușescu

Maria Nagy are o biografie impresionantă! Ce spune celebra cântăreață despre relația cu Nicu Ceaușescu

25 iul. 2022, 12:16,
în Cancan

Maria Nagy are o biografie impresionantă! Deși nu este un nume sonor pentru publicul tânăr, Maria Nagy este o cântăreață de limba maghiară din România, care a făcut furori în anii ’70-’80. Iată ce spune vedeta despre relația cu Nicu Ceaușescu.

Maria Nagy s-a născut pe 16 septembrie 1957, în Remetea, România. S-a aflat pe scenă, pentru prima oară, în anul 1969, la Casa de Cultură din Remetea, unde a cântat folclor și câteva melodii ale Margaretei Pâslaru. Cariera sa a devenit din ce în ce mai înfloritore, cântând la „Festivalul Muzicii Tinere” cu Folk Group 5, în anul 1976. Un an mai târziu, Maria Nagy a câștigat Marele Premiu al Festivalului organizat la Miercurea Ciuc, alături de Folk Group 5.

Prima apariție a acesteia în Televiziune și Radio a avut loc în scurt timp, în cadrul Festivalului Muzicii Tinere din Miercurea Ciuc, la emisiunea din limba maghiară TVR, cu redactorul muzical Boros Zoltán, și respectiv Borbély Zoltán la Radio Târgu Mureș. În luna martie a anului 1978, Maria Nagy a fost selecționată de poetul Adrian Păunescu, împreună cu Folk Group 5, pentru Antena vă aparține.

maria nagy tănără imagine alb-negru

Maria Nagy s-a născut pe 16 septembrie 1957, în Remetea, România.

Maria Nagy are o biografie impresionantă! Iată ce studii are și ce spune despre Nicu Ceaușescu

Maria Nagy a urmat cursurile Școlii Populare de Arte, la clasa profesoarei Florica Orăscu, în același an cu Gabriel Dorobanțu și Natalia Guberna. În ceea ce privește primul său disc, acesta a apărut în anul 1982, la Casa de discuri Electrocord. Discul cuprindea melodii din repertoriul internațional, textul fiind scris de Józsa Erika, melodiile înregistrate cu redactorul muzical Boros Zoltán.

În timpul unui turneu în Egipt din 1983, Maria Nagy a ales să părăsească țara. S-a întors în România în 1991, dar pentru scurt timp, deoarece s-a mutat, apoi, în Budapesta, alături de soțul ei, un bărbat de origine germană.

Supranumită „Bonnie Tyler de România”, Maria Nagy a avut o relație foarte apropiată cu Nicu Ceaușescu, fiul fostului președinte al României. Aceasta a declarat, într-un interviu acordat pentru Libertatea, că l-a cunoscut la Paradis, la mare.

„L-am cunoscut când eram la Paradis, la mare, iar el mă știa de la Cenaclul Flacăra. Nu-mi amintesc exact cine m-a prezentat și cum, dar cred că domnul Viorel Păunescu, care a fost mâna lui dreaptă”, a dezvăluit Maria Nagy pentru Libertatea.

maria nagy imagine alb-negru

Supranumită „Bonnie Tyler de România”, Maria Nagy a avut o relație foarte apropiată cu Nicu Ceaușescu, fiul fostului președinte al României.

La adresa fiului fostului președinte al României, celebra cântăreață are numai cuvinte de laudă.

„Era un om minunat! Am auzit lucruri foarte urâte despre el, eu l-am cunoscut o vară întreagă, dar nu am văzut nimic rău. Dacă îl rugai de ceva să te ajute – te ajuta imediat. Vă spun o poveste cu el: am fost invitați la el la vilă, la Neptun. Eu mergeam de obicei cu Cornel Constantiniu, cu mașina, așa că nu prea știam eu drumul.

Eram la vilă, iar la un moment dat a trebuit să plec la restaurant. Și s-a oferit să mă ducă el cu mașina. Cum nu mai țineam minte unde e barul respectiv, a coborât în stațiune și i-a întrebat pe oameni, foarte politicos: „Bună seara, vă rog frumos să-mi spuneți unde este restaurantul „cutare”! După care le-a mulțumit foarte frumos și m-a dus acolo. Deci nu era îngâmfat, era un om extraordinar și mă bucur că l-am cunoscut”, a declarat Maria Nagy pentru aceeași sursă.

Maria Nagy, instruită de Securitate: „Vedeți ce spuneți despre situația din țară”

Vedeta, în vârstă de 64 de ani, mărturisește că, înainte de a pleca în turneu, Securitatea a dus-o într-o cameră specială, unde Securitatea a instruit-o să nu dezvăluie prea multe despre situația din țară.

„Vedeți ce spuneți despre situația din țară, nu se spune ce vrem, să nu aveți contacte prea multe cu străinii și în orice caz, să nu vorbiți. Și să vă uitați și la ambasadă, ce se întâmplă, ce se vorbește. Și de fapt ne vizitam și ne ascultam reciproc”, a mai declarat Maria Nagy în cadrul interviului acordat pentru Libertatea.

maria nagy la concert

Vedeta în vârstă de 64 de ani mărturisește că, înainte de a pleca în turneu, Securitatea a dus-o într-o cameră specială, unde Securitatea a instruit-o să nu dezvăluie prea multe despre situația din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *