Prima pagină » Radio » Actualitate » Maria Guci de la Vocea României, în centrul unui scandal. CNA acuză Pro TV că a arătat mai mult decât trebuia

Maria Guci de la Vocea României, în centrul unui scandal. CNA acuză Pro TV că a arătat mai mult decât trebuia

22 sept. 2023, 10:25,
în Radio

Concurenta Maria Guci, venită la Vocea României din Republica Moldova, a ajuns în centrul unui scandal cu largul concurs al Pro TV. Cel puțin asta acuză reprezentanții CNA, care au dat un avertisment postului de televiziune. Se pare că Maria Guci a arătat publicului mai mult decât trebuia, datorită felului în care a fost filmată.

Un moment de la Vocea României a reușit să încingă spiritele la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Maria Guci, o concurentă venită din Republica Moldova, a interpretat la audiţiile pe nevăzute melodia „Alive” și a reușit să facă senzație. Însă, CNA a atras atenția că tânăra a fost folosită și într-un alt fel de reprezentanții postului TV.

Maria Guci de la Vocea României, în centrul unui scandal

Concurenta Maria Guci i-a impresionat pe Smiley, Theo Rose, Horia Brenciu și Irina Rimes prin felul în care a cântat. Dar prestația ei a mai atras prin ceva atenția, nu doar prin scaunele pe care le-a întors. Potrivit CNA, și nu numai, Maria Guci a ajuns să arate publicului mai mult decât trebuia, iar asta datorită felului în care a fost filmată.

Concurenta și-a spus povestea înainte de a păși pe scenă și a recunoscut că a fost abuzată când avea 17 ani. După terminarea interviului, au fost prezentate câteva cadre luate de jos, astfel fiind expusă zona intimă a participantei, în vârstă de 29 de ani.

După apariția imaginilor cu prezentarea concurentei Maria Guci, Pro TV a primit o scrisoare de atenţionare de la CNA pentru cadrele date pe post chiar în prima ediţie Vocea României din acest sezon.

„Mi se pare ca v-aţi folosit de acea persoană şi de acea poveste. Ați spus-o, am plâns cu toţii, ne-am emoţionat, dar am văzut o fată drăguţă, blondă, ne-am uitat şi între picioarele ei. Efectiv am simţit-o că a fost făcută de rating, adică e bună de rating, dar nu am învăţat nimic.

Pur şi simplu asta a fost senzaţia, că a fost folosită. Această poveste şi această fată a fost folosită şi de voi prin felul în care aţi ales să o prezentaţi”, a precizat Cristina Pocora, de la CNA.

Reacția Pro TV nu a întârziat să apară

Referitor la acuzațiile CNA, reprezentanții postului din Pache Protopopescu susțin că nu a fost vorba despre așa ceva. Aceștia au transmis un comunicat în care au descris întreaga situație, dar și momentul filmării de prezentare a Mariei Guci, la care face referire CNA.

„Ceea ce s-a văzut în cadru este culoarul de mers pe scenă pe care îl folosesc toţi concurenţii, la fel şi luminile. Este intrarea pe care o folosesc toţi concurenţii. Nu a fost nimic intenţionat sau deosebit, dar aici aş remarca mesajul pe care l-a transmis doamna… E păcat să nu ne axăm pe mesajul pe care l-a transmis. (…) Nu ne-am folosit de dumeaei, din contră, poate ne-am folosit pe partea pozitivă ca să transmitem acest mesaj către celelalte doamne care ar putea fi în situaţia ei”, a spus Adelina Sandu de la Pro TV.

În clipurile care au fost publicate pe canalul de YouTube al emisiunii, momentul discutat în şedinţa CNA între membrii consiliului și reprezentanții postului nu se vede. Cele câteva fracţiuni de secundă, difuzate ca ilustraţie pe interviul realizat de Pro TV cu Maria Guci, pot fi urmărite doar pe VOYO, unde este înregistrarea primei ediţii din acest sezon a emisiunii Vocea României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *