Prima pagină » Radio » Actualitate » Maria Ciobanu, în mijlocul unei controverse legate de studii. S-a spus despre artistă că are doar patru clase

Maria Ciobanu, în mijlocul unei controverse legate de studii. S-a spus despre artistă că are doar patru clase

04 apr. 2023, 14:13,
BZI.ro, în Radio

De-a lungul timpului, numele artistei populare Maria Ciobanu a fost în mijlocul unei controverse cu privire la studii și educație. Astfel, gurile rele susțineau că „ciocârlia muzicii populare românești” ar fi terminat doar patru clase. Însă, adevărul este altul, Maria Ciobanu fiind absolventă a Școlii de Artă Populară din București.

Maria Ciobanu este, fără doar și poate, una dintre cele mai mari artiste ale României. Și totuși, pe lângă cei care o apreciază necondiţionat există şi persoane care i-au căutat mereu nod în papură. Iar unul dintre zvonurile răutăcioase lansate la adresa interpretei este cel cu privire la studiile acesteia.

Maria Ciobanu, adevărul despre studii

Când vine vorba despre moștenirea culturală a țării noastre, există unele nume care, pur și simplu, nu mai au nevoie de nicio prezentare. Maria Ciobanu face parte din această categorie, cântăreața de muzică populară fiind una dintre cele mai iubite voci din țară. Însă, cum bine se știe, faima atrage și comentarii răutăcioase, artista fiind nevoită să se confrunte cu acestea.

Unul dintre zvonurile mincinoase lansate despre marea artistă este acela potrivit căruia aceasta ar fi terminat numai patru clase. Și totuși, nu încape nicio îndoială că lucrurile stau total diferit. Astfel, Maria Ciobanu este, în realitate, absolventă a Școlii de Artă Populară din București, unde și-a finalizat studiile în anul 1965. Așadar, nu mai surprinde pe nimeni că vocea sa extraordinară a fost șlefuită în timpul studiilor, reușind să ajungă la talentul și unicitatea care o fac ascultată și apreciată chiar și acum.

În prezent, „ciocârlia muzicii populare românești” trăiește în Statele Unite ale Americii de ceva timp. De-a lungul carierei sale, artista populară a încântat milioane de oameni cu vocea ei, moștenind talentul de la părinții ei. Ea s-a născut într-o familie simplă, pasionată de muzică, mama artistei fiind solistă, în timp ce tatăl Mariei era instrumentist.

Maria Ciobanu și-a pregătit testamentul

Potrivit unor apropiați ai acesteia, Maria Ciobanu a strâns de-a lungul carierei o avere de două milioane de euro. Însă, pe lângă bani, se adaugă mai multe proprietăți în România și America, terenuri, dar și bjuterii de peste 100.000 de euro. Hotărâtă să lase lucrurile în ordine atunci când va părăsi această lume, Maria Ciobanu și-a făcut deja testamentul.

Astfel, după moartea ei, Ionuț Dolănescu va rămâne cu locuința din America, în timp ce bijuteriile vor merge la surorile lui, Leontina și Camelia, cu condiția ca fetele să nu le vândă după decesul artistei. În ceea ce privește celelalte proprietăți, Maria Ciobanu a decis să le împartă între nepoți, la fel ca și drepturile pentru piesele care au făcut furori de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *