Prima pagină » Economic Local » Mari șanse de angajare pentru ieșenii cu studii medii. În ce domenii sunt vacante cele mai multe posturi
Mari șanse de angajare pentru ieșenii cu studii medii. În ce domenii sunt vacante cele mai multe posturi

Mari șanse de angajare pentru ieșenii cu studii medii. În ce domenii sunt vacante cele mai multe posturi

21 iul. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Economic Local

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași (AJOFM) a făcut publice 955 locuri de muncă, vacante până pe 27 iulie 2022.  Din totalul de posturi vacante, 858 sunt destinate ieșenilor cu studii medii, iar 97 persoanelor cu studii superioare

Ieșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă au mari șanse să se angajeze în domeniul construcțiilor, unde sunt vacante 455 locuri de muncă. În industrie sunt vacante 159 de posturi, timp în care, în confecții, sunt vacante 55 de posturi. Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă pot opta și un post în servicii, domeniu de activitate în care sunt vacante 285 posturi.

AJOFM Iași a făcut publice 955 locuri de muncă vacante

Până pe 27 iulie 2022, ieșenii care își doresc să-și găsească un nou loc de muncă pot alege dintre cele 858 posturi dedicate persoanelor cu studii medii. Trei firme, Micul Verde SRL, Hotel Orizont SRL și Relansgabi SRL angajează bucătar. Hotel Orizont SRL, Hotel Terra Iași SRL, Micul Verde SRL și Inproiect SRL angajează cameristă hotel.

Gelas Media SRL are vacant un post de brutar, dorind să angajeze persoane care nu au neapărat experiență în domeniu. Micul Verde SRL și Mirrobello Dolce SRL își doresc să angajeze în săptămâna următoare cofetar. Persoanele fără studii superioare pot să se angajeze și pe postul de casier, 3 firme ieșene având posturi disponibile. Mari șanse de angajare au și persoanele care își doresc să activeze în domeniul confecțiilor, deoarece Katty Fashion SRL își dorește să angajeze confecționer, ansamblor articole din textile, Lear Corporation România SRL își propune să angajeze confecționer, prelucrator în industria textilă, iar Confecții Integrate Moldova SRL Iași are vacant un post de confecționer, ansamblator articole din textile.

Glass Protect Solutions SRL vrea să angajeze confecționer tâmplărie aluminiu și mase plastice. Ieșenii care doresc să se angajeze în perioada următoare pot opta și pentru postul de facturist în cadrul firmei Romtec Austria SRL.

Ieșenii cu studii medii pot alege dintre cele 518 locuri de muncă disponibile în străinătate

Ieșenii care sunt în căutarea unui nou loc de muncă pot alege și dintre cele 518 posturi vacante în Belgia, Finlanda, Germania, Malta, Irlanda, Norvegia, Olanda și Polonia. Persoanele care doresc să lucreze în Belgia au șansa să ocupe unul dintre 249 de posturi vacante în agricultură. Se caută muncitori necalificați în horticultură, muncitori necalificați pentru cultivarea căpșunilor, lucrător sezonier pentru cultivarea florilor, lucrător sezonier pentru cultivarea legumelor, muncitori necalificați care să culeagă mere și pere, muncitori necalificați la cules de fructe de pădure și muncitori necalificați pentru culegerea legumelor. Persoanele doritoare să se angajeze în Belgia, în domeniul agriculturii, trebuie să fie flexibile și motivate, adecvate pentru munca fizică repetitivă. De asemenea, trebuie să aibă o condiție fizică bună și să fie dispuse să respecte regulile și acordurile.  Pentru Finlanda, sunt vacante 4 posturi de muncitor în construcții și 10 posturi de sudor.  Persoanele care se află în căutarea unui nou loc de muncă trebuie să știe că au la dispoziție 10 posturi în Germania, unde pot activa ca sortator corespondență sau ca șofer camion.

În Polonia sunt vacante 32 de posturi, în Malta 9 posturi de muncă, iar în Olanda 111 locuri de muncă.  Ieșenii cu studii medii se pot angaja și în Norvegia, unde sunt vacante 53 locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *