Prima pagină » Actualitate » Margareta a II-a a Danemarcei, diagnosticată cu Covid-19. Regina are 82 de ani

Margareta a II-a a Danemarcei, diagnosticată cu Covid-19. Regina are 82 de ani

21 sept. 2022, 14:24,
în Actualitate

Miercuri, 21 septembrie 2022, casa regală daneză a anunţat faptul că Margareta a II-a a Danemarcei a fost diagnosticată cu Covid-19.

Regina are vârsta de 82 de ani şi a urcat pe tron la vârsta de 31 de ani.

Margareta a II-a a Danemarcei, diagnosticată cu Covid-19. Care este starea de sănătate

Regina Margareta a II-a a Danemarcei a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat miercuri casa regală daneză într-un comunicat de presă, potrivit Reuters.

Suverana în vârstă de 82 de ani şi-a anulat întâlnirile din această săptămână. Un purtător de cuvânt al palatului nu a dorit să ofere alte detalii despre acest subiect şi informaţii despre starea sa de sănătate.

Devenită regină la vârsta de 31 de ani, Margrethe a II-a a Danemarcei a împlinit în luna ianuarie 50 de ani de domnie.

Originală şi cu un spirit de artistă, această suverană, meru demnă şi cu o ţinută impecabilă, a traversat ultima jumătate de secol fără niciun zgomot sau pas greşit, departe de scandalurile monarhiei britanice, unind tot mai mult poporul danez.

În momentul de faţă, monarhia daneză este una dintre cele mai populare din lume. Trei sferturi dintre danezi erau favorabili monarhiei, conform unui sondaj făcut în anul 2018.

Devenită regină pe 14 ianuarie 1972 după moartea tatălui ei, Frederik al IX-lea, Margrethe a II-a a fost prima femeie care a urcat pe tronul celei mai vechi case regale europene aflate încă în exerciţiu.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei, prezentă la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Vă aducem aminte că în jur de 500 de lideri şi demnitari din Regatul Unit şi din lume au asistat luni, 19 septembrie 2022, la Abaţia Westminster, la slujba defunctei regine Elisabeta a II-a, relatează BBC News.

Numeroşi membri ai unor familii regale sunt aşezaţi în partea opusă celei în care se află în biserică familia regală britanică. Iar în fata regelului Charles al III-lea a fost prezenta şi regina Margrethe a II-a a Danemarcei.

Ea este cea mai veche suverană din Europa. Margrethe a II-a şi Elisabeta a II-a erau foarte apropiate.

Regina daneză îşi serbează Jubileul de Aur anul acesta, 50 de ani de când se află pe tron, însă ea şi-a modificat programul, în semn de respect faţă de moartea prietenei sale.

Ambele regine sunt stră-strănepoate ale Reginei Victoria — ceea ce le face verișoare de gradul trei — Margareta privind-o adesea pe Elizabeta ca pe o soră mai mare.

În luna mai, Margareta a transmis pentru ITV că Elizabeta, cu 14 ani mai mare decât ea, a fost o „inspirație uriașă” pentru ea fiind singura altă regină în viață.

„[Regina Elisabeta] avea 26 de ani când a devenit regină. Când creșteam mare, îmi doream să nu fiu la fel de tânără atunci când a murit tatăl meu. Mi-a făcut o impresie enormă. Faptul că își dedica viața. Am înțeles ce înseamnă asta. Asta e pe viață. Acesta este scopul vieții mele. Și știu că și ea vede asta”, a spus regina Margareta a II-a.

„Când eram copil, mama și tatăl meu mi-au spus: «Uită-te la ce fac ei în Anglia» așa că am putut vedea că se poate face și că merită și poți trăi o viață foarte împlinită, chiar și cu un program dificil și un loc de muncă solicitant”, a mai spus ea, scrie DailyMail.

Margareta a II-a a Danemarcei a fost diagnosticată cu Covid-19. Momentan nu se cunosc detalii despre starea de sănătate a reginei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *