Prima pagină » Local » Marfă pentru procurori! Cum reușesc PSD și PNL să strângă zeci de mii de semnături în București în câteva zile?

Marfă pentru procurori! Cum reușesc PSD și PNL să strângă zeci de mii de semnături în București în câteva zile?

24 apr. 2024, 09:55, 3 ,
BZI.ro, în Local

Decizia coaliției PSD-PNL a fost de a merge cu candidați separați pentru alegerile locale din București. Termenul de depunere a candidaturilor pentru Primăria Generală este de 30 aprilie. Întrebarea pe care ne-o punem și la care ar trebui să răspundă procurorii este cum reușesc cele două partide să strângă câteva zeci de mii de semnături în doar câteva zile?

Populația cu drept de vot din București este de aproximativ 1,7 milioane de locuitori. Ceea ce înseamnă, potrivit legii, că trebuie să strângă 1% de semnături. Ceea ce înseamnă aproximativ 17.000 de bucureșteni care să semneze pe aceste liste. Trebuie să precizăm faptul că fiecare listă are însemnele partidului respectiv. PNL are o listă de semnături cu însemnele formațiunii politice, la fel și social democrații. Așadar, nu poate fi vorba despre liste care au fost deja strânse pentru că acestea conțineau însemnele politice ale ambelor partide, iar acum fiecare candidează separat.

Procurorii ar trebui să ancheteze modul în care PSD și PNL pot strânge zeci de mii se semnături în București

Una peste alte este aproape imposibil, logistic vorbind, să mobilizezi atâta lume care să ”culeagă” semnături prin București. Asta în contextul în care pe stradă nu prea se văd oameni care să stea cu foia în mână și să strângă aceste date. Vorbim despre două formulare, adică peste 17.000 de semnături pentru Consiliul General București și 17.000 de semnături pentru Primăria Generală București.

Nimeni nu acuză pe nimeni, dar procurorii ar trebui să verifice dacă datele oamenilor sunt completate ”din burtă” sau dacă cele două partide au acces la baze de date și semnează în locul oamenilor! Desigur, în ultima perioadă ne-am obișnuit ca procurorii să ”doarmă” și să nu ancheteze adevăratele fapte de corupție sau falsuri. Legea spune clar că trebuie minim 1%, dar nu mai puțin de 1000 de semnături în cazul Bucureștiului, județelor și orașelor de rangul I:

”pentru funcția de primar – minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează. Numărul de semnături nu poate fi mai mic de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul orașelor, 1.000 în cazul municipiilor și sectoarelor municipiului București, precum și în cazul municipiului București.” se arată în Art. 49 și 50 din Legea 115/2015.

PNL și PSD nu mai au alianță la Primăria Generală București

Decizia a fost luată de liderii coaliției PSD-PNL de a retrage candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. În schimb, coaliția a decis să meargă separat la Primăria Generală București. Social democrații o vor avea candidată pe Gabriela Firea iar liberalii pe Sebastian Burduja.
Una dintre cele mai semnificative probleme o constituie acuzațiile conform cărora, în calitate de director al Spitalului Universitar, îndruma pacienții către clinica privată a socriilor săi, AnemonaMed.

Pe lângă această, Cîrstoiu este suspectat de incompatibilitate, dată fiind funcția de director a Spitalului Universitar pe care o deținea, în timp ce soția sa ocupa o poziție de conducere în același spital.

Problemele nu se opresc aici. Potrivit sondajelor de opinie, Cîrstoiu se situa constant pe locul trei, departe de Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone. În plus, întâmpină dificultăți în mobilizarea activului de partid al PSD și PNL.

În concluzie, procurorii ar trebui de urgență să verifice cum reușesc cei de la PSD și PNL să obțină câteva zeci de mii de semnături pentru Primăria Generală București în câteva zile!

Comentarii
  • cum? prin fraudă, ce întrebare…

  • De Xerox s-a auzit?

  • Cum? Este simplu , fura datele noastre cu caracter personal si semneaza psd – pnl in locul nostru . Fura datele decedatilor si semneaza psd – pnl in locul mortului. Disperatii pentru putere ,nu au lege ,nu au pedeapsa , , dna nu face nimic. Doar 1% dintre romani ar mai vota psd sau pnl , vor frauda si voturile sa vedeti ce fac acesti disperati pentru putere, acesti disperati care dr 33 de ani
    ne – au distrus si se impun in continuare cu forta si nelegalitati peste voturile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *