Prima pagină » Local » Marele scrimer maestru emerit Dan Constantin Irimiciuc, despre majorările salariale din Educație, adoptate prin Memorandum de Guvern
Marele scrimer maestru emerit Dan Constantin Irimiciuc, despre majorările salariale din Educație, adoptate prin Memorandum de Guvern

Marele scrimer maestru emerit Dan Constantin Irimiciuc, despre majorările salariale din Educație, adoptate prin Memorandum de Guvern

07 iun. 2023, 18:39, 1 ,
în Local

Dan Constantin Irimiciuc, sportiv de renume internaţional, component al C.S.U. Politehnica Iaşi şi căpitan al echipei de sabie a României în perioada 1970-1975, a transmis un mesaj pe o rețea de socializare despre despre majorările salariale din Educație adoptate prin Memorandum de Guvern, prin noua Lege a salarizării.

„Memorandumul, nu este valabil pentru a fi luat în seamă, de o nouă echipă guvernamentală instalată cu schimbarea premierului! Nu s-au ținut seamă în 33 de ani, de referendum și de legi votate de parlamente constitute diferit, darâmite de o hârtie cu antet, care agreează o posibilă poziție, a unui fost guvern, la o lege care urmează să fie inițiată de alt guvern, cu alt program propriu! E ca și când un mort, îi cere prin testament, unui viu, (mortul find falimentar de mult), să facă niște lucrări cu bani pe care o să-i adune „viul”, (viul care nici macar nu s-a născut), ulterior,… din niște bani adunați de la poker, prin înșusiri necuvenite, prin dijme aplicate unora sărmani cu izmenele rupte în c*r, sau din cersealăCivică!
Soluția: OUG, prin care se acordă în avans pentru anul 2024, creșterile de salarizare, de la 1 iunie, așa cum s-a negociat cu Sindicatele, urmând ca acestea, să completeze ulterior Legea Salarizării (când s-o vota), oferirea salariului mediu brut, pentru toți absolvenții care intră în sistemul Educației, și înghețarea până la apariția Legii Salarizării, a recalculării salariilor tuturor celor din Educație, folosind calculul de ierarhizare existent! Înghetarea recalculării pe puncte de ierarhizare, trebuie să fi valabilă pentru absolut toți bugetari, indiferent unde lucrează! Și tot cu data de 1 iunie 23′!
Diferențele la bugetul consolidat, majorate prin efectuarea acestor plăti către cei din Educație, se pot asigura prin împrumut bancar, efectuat de Guvern, cu termen de grație la rambursare, începând cu 1 ianuarie 2024, și astfel toate cheltuielile, pot fi prinse și aprobate prin votarea noului buget, al anului următor! Hai că se poate!”, transmite marele scrimer maestru emerit Dan Irimiciuc.

Garanţia pentru profesori

Executivul anunţă că memorandumul va fi adoptat în şedinţa Executivului de joi şi va fi publicat în Monitorul Oficial, pentru a consolida garanţiile guvernamentale privind prioritizarea Educaţiei în viitoarea grilă de salarizare şi utilizarea ca sistem de referinţă a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

„Garanţiile guvernamentale incluse în memorandum sunt asumate şi la nivelul coaliţiei de guvernare, ai căror lideri şi le-au însuşit în cadrul unui angajament politic”, precizează Guvernul, într-un comunicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *