Prima pagină » Actualitate » Marea Britanie va începe administrarea vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford
Marea Britanie va începe administrarea vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford

Marea Britanie va începe administrarea vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford

04 ian. 2021, 08:16,
George Cristian, în Actualitate

Primele doze vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford-AstraZeneca vor fi administrate pe măsură ce Marea Britanie își accelerează programul de vaccinare pentru a contracara o creștere a cazurilor.

Peste jumătate de milion de doze de vaccin sunt gata de utilizare luni. Secretarul pentru sănătate l-a descris ca fiind un „moment esențial” în lupta britanică împotriva virusului, deoarece vaccinurile vor ajuta la reducerea infecțiilor și vor permite în cele din urmă ridicarea restricțiilor. Dar prim-ministrul a avertizat că ar putea fi necesare reguli mai stricte privind virusul pe termen scurt.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford intră în linie dreaptă

Boris Johnson a declarat că restricțiile regionale din Anglia sunt „probabil pe cale să devină mai dure”, deoarece Marea Britanie se luptă să controleze o nouă variantă de răspândire rapidă a virusului.

Duminică, peste 50.000 de noi cazuri confirmate de Covid au fost înregistrate în Marea Britanie pentru a șasea zi consecutivă, ceea ce i-a determinat pe Labour să solicite un al treilea blocaj național în Anglia.

Irlanda de Nord și Țara Galilor au în prezent propriile blocaje, în timp ce miniștrii cabinetului scoțian se vor întruni ulterior pentru a lua în considerare măsuri suplimentare .

Șase unităţi medicale – în Oxford, Londra, Sussex, Lancashire și Warwickshire – vor începe administrarea vaccinului împotriva COVID-19, Oxford-AstraZeneca luni, cu 530.000 de doze gata de utilizare.

Majoritatea celorlalte doze disponibile vor fi trimise la sute de servicii medicale și case de îngrijire din Marea Britanie mai târziu în săptămână, potrivit Departamentului de Sănătate și Îngrijire Socială (DHSC).

Cu ce diferă vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford comparativ cu Pfizer

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford – care a fost aprobat pentru utilizare la sfârșitul lunii decembrie – poate fi depozitat la temperaturi normale ale frigiderului, facilitând distribuirea și depozitarea acestuia decât vaccinul Pfizer. De asemenea, este mai ieftin pe doză.

Marea Britanie a asigurat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford-AstraZeneca, suficiente pentru majoritatea populației.

Îngrijirea locuitorilor și a personalului de la domiciliu, a persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani și a personalului NHS din prima linie vor primi primii.

Medicii de familie și serviciile locale de vaccinare au fost rugate să se asigure că fiecare casă de îngrijire rezidentă în zona lor locală este vaccinată până la sfârșitul lunii ianuarie, a spus DHSC.

Aproximativ 730 de locuri de vaccinare au fost deja stabilite în Marea Britanie, iar numărul total va depăși 1.000 la sfârșitul acestei săptămâni, a adăugat departamentul.

În schimb, vaccinul Pfizer este unul mai greu de întreţinut. Vorbim despre faptul că vaccinul Pfizer trebuie păstrat la o temperatură de -80 de grade. Totuşi, acesta poate rezista timp de 5 zile la temperatura frigiderului. În altă ordine de idei, nu se cunoaşte cât timp crează imunitate împotriva COVID-19. Medicul Alexandru Rafila a afirmat, recent, faptul că pacienţii vaccinaţi ar putea crea o imunitate de minim 1 an de zile. Menţionăm faptul că informaţiile oferite de medic sunt probabile neexistând un studiu concret din această perspectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *