Prima pagină » Actualitate » Marea Britanie va avea un nou premier. Cine îi poate lua locul lui Boris Johnson
Marea Britanie va avea un nou premier. Cine îi poate lua locul lui Boris Johnson

Marea Britanie va avea un nou premier. Cine îi poate lua locul lui Boris Johnson

05 sept. 2022, 09:25, 2 ,
în Actualitate

Boris Johnson va renunța la mandatul de premier, iar Marea Britanie va avea astăzi un nou șef al Executivului. Sunt doi posibili premieri intrat în curs finală, dar presa din Marea Britanie o dă favorită pe Liz Truss în fața lui Rishi Sunak. Ambii au promis măsuri sociale pentru ieșirea din criza economică pe care o are Regatul Unit.

Analistul politic H.D.Hartmann a afirmat recent că în spatele demisiei lui Boris Johnson se află SUA. Vă aducem aminte că un ministru homosexual din Cabinetul britanic s-a îmbătat și a molestat sexual doi tineri. Boris Johnson avea obligația să îl dea afară din Guvern și să-l predea pe mâna poliției. Nu a făcut acest lucru, iar în schimb l-a apărat.

Marea Britanie va avea un nou premier

Succesorul lui Boris Johnson că prim-ministru al Marii Britanii va fi dezvăluită luni. Sunt doi favoriți în preluarea mandatului de premier din Marea Britanie. Vorbim fie Liz Truss, fie de Rishi Sunak. Câștigătorul concursului de conducere va fi anunțat la ora 12:30, ora Marii Britanii, înainte de a-și prelua mandatul marți.

Noul prim-ministru moștenește o economie în declin, cu inflația la un nivel maxim din ultimii 40 de ani. Sursele din industrie sunt din ce în ce mai optimiste că noul prim-ministru va susține planurile de înghețare a plafonului energetic, prețul maxim pentru gaze și electricitate autohtonă stabilit la fiecare trei luni de autoritatea de reglementare Ofgem . Urmează mai multe întâlniri cu guvernul, inclusiv miniștri apropiați de ministrul de externe Liz Truss. Truss, indicată de sondaje pentru a câștiga concursul, a promis că va anunța ajutor suplimentar pentru protejarea consumatorilor într-o săptămână de la preluare.

Apoi, ea plănuiește să furnizeze reduceri de taxe cu un impact de 30 de miliarde de lire sterline printr-un buget de urgență mai târziu în această lună, argumentând că povara fiscală a Regatului Unit se află în spatele creșterii lente.

Ce planuri au posibilii premieri din Marea Britanie

Truss încă nu a oferit detalii despre planul său de sprijin pentru costul vieții, dincolo de a spune că va elimina temporar taxele ecologice la facturile la energie și va inversa creșterea asigurărilor naționale introdusă în timpul mandatului lui Johnson. Sunak a anunțat plăți de 15 miliarde de lire sterline în calitate de cancelar, inclusiv plăți de 400 de lire sterline pentru toate gospodăriile, dar ambii concurenți au spus că va fi nevoie de sprijin suplimentar după ce previziunile privind costurile au crescut în continuare în timpul verii.

Duminică, ministrul de externe a refuzat să spună dacă un ajutor suplimentar va fi universal sau vizat celor mai nevoiași, spunând că va avea nevoie de timp în funcție pentru a pune la punct detaliile planului său. Ea a recunoscut că renunțarea la creșterea asigurărilor naționale ar beneficia mai mult pentru cei cu venituri mai mari, dar a spus că este justificată deoarece ar stimula economia în general.

Munciștii, liberal-democrații și SNP au cerut guvernului să înghețe prețurile energiei prin subvenții de mai multe miliarde de lire sterline, în timp ce Verzii au sugerat naționalizarea celor mai mari cinci furnizori ai Regatului Unit . Așadar, Marea Britanie va avea un nou premier în curând.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *