Prima pagină » International » Marea Britanie introduce noi restricții în unele zone și amână faza de relaxare
Marea Britanie introduce noi restricții în unele zone și amână faza de relaxare

Marea Britanie introduce noi restricții în unele zone și amână faza de relaxare

31 iul. 2020, 18:30,
Bianca Rebegea în International

Marea Britanie introduce noi restricții în unele zone și amână faza de relaxare. Următoarea fază de relaxare va fi amânată cu două săptămâni în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson a făcut acest anunț, care cuprinde și faptul că, dacă nu scade nuărul persoanelor infecate cu noul coronavirus, restricțiile pot fi prelungite și după 15 august.

Noi restricții în nordul Angliei. Marea Britanie introduce noi restricții în unele zone și amână faza de relaxare

În ceea ce privește restricțiile existente, cazinourile nu se vor deschide, și concertele sunt interzise, iar nunțile se pot realiza doar cu 30 de invitați.
În spațiile publice, va crește numărul polițiștilor, pentru a ajuta la respectarea măsurii privind purtarea măștilor de protecție.

Pentru că în nordul Angliei au fost descoperite cele mai mari focare, se vor introduce noi restricții. Cu toate acestea, șeful Guvernului de la Londra liniștește cetățenii, spunând că nu va mai exista o carantină totală, așa cum s-a întâmplat lunile trecute.

„Raportul săptămânal al Biroului Național de Statistică arată că rata de răspândire a virusului în Anglia este posibil să crească pentru prima dată din luna mai. Aproximativ un om din 1.500 este infectat, în comparație cu 1 la 1.800 la 15 iulie și 1 la 2.000 în a doua jumătate a lunii iulie. BNS estimează de asemenea că avem acum 4.900 de infectări pe zi, față de 3.000 la 15 iulie”, a declarat Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

De asemenea, Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, a interzis întrunirile din ședințe private, deoarece acestea nu țin cont de distanțarea fizică, una din cauzele creșterii numărului de cazuri cu SARS-Cov-2.

”Am analizat datele și din nefericire vedem anumite regiuni din nordul Angliei cu o creștere a cazurilor de coronavirus. De azi de la miezul nopții, interzicem întruniri în reședințe private, în interior. Am luat această decizie cu greutate, dar din nefericire este necesară pentru că am văzut că întrunirile din reședințe private nu țin cont de distanțarea fizică, una dintre cauzele creșterii ratei de infectare cu coronavirus„, a subliniat Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie ia în calcul revenirea la carantină în cazul unui al doilea val de COVID-19

Matt Hancock s-a declarat „îngrijorat” de evetualitatea unui al doilea val de infectări cu COVID-19. Acesta a precizat că guvernul va lua decizia de a se reveni la carantinarea persoanelor cu simptome de coronavirus.

„Al doilea val de infectări începe să cuprindă întreaga Europă. Marea Britanie trebuie să facă totul pentru a stopa creșterea numărului de cazuri noi. Este ceva ce ne îngrijorează pentru că vedem cum sunt afectate alte țări din Europa”, a spus pentru Sky News.

Crește perioada de izolare

Guvernul trebuie să anunțe astăzi dacă oamenii vor trebui să se izoleze timp de 10 zile în loc de șapte în Anglia, dar nu este clar dacă Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord vor adopta aceeași politică.

Cei care au intrat în contact direct cu cineva care s-a dovedit pozitiv pentru COVID-19 vor trebui să stea în izolare pentru o perioadă de 14 zile.

Până acum, dacă englezii aveau simptome de COVID-19, tuse continuă, febră sau modificări sau pierderi de gust sau miros, nu trebuiau decât să te izolezi doar o săptămână.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a spus că mai multe detalii vor fi prezentate mai târziu, adăugând: „Vom face întotdeauna ceea ce este necesar pentru a proteja oamenii”.

Întrebat despre datele care sugerează că rata de reproducere a virusului este peste numărul mediu din sud-estul și sud-vestul Angliei, Hancock a spus că nu știe exact aceste date, informațiile urmând a fi publicate mâine. Rata de reproducere a virusului este de 1,02 în sud-est și 1,04 în sud-vest, potrivit cercetătorilor Universității din Cambridge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *