Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Covid-19: Marea Britanie, prima țară din lume care infectează în mod deliberat voluntari pentru a avansa cercetarile
Covid-19: Marea Britanie, prima țară din lume care infectează în mod deliberat voluntari pentru a avansa cercetarile

Covid-19: Marea Britanie, prima țară din lume care infectează în mod deliberat voluntari pentru a avansa cercetarile

21 oct. 2020, 18:03,
în Sanatate

Regatul Unit se pregătește să fie prima țară din lume care optează pentru „provocarea infecțioasă”, o strategie care constă în infectarea deliberată a voluntarilor pentru a accelera cercetarea medicală, ca parte a luptei împotriva coronavirusului Sars-CoV-2.

Aceasta este, fără îndoială, o etapă majoră din istoria luptei împotriva actualului coronavirus Sars-CoV-2, responsabil pentru boala Covid-19.

Într-o declarație, cercetătorii britanici de la Imperial College din Londra au spus că sunt pe cale să se angajeze în ceea ce este cunoscută drept „provocarea infecțioas”. Această abordare criticată etic implică infectarea cu bună știință a voluntarilor sănătoși cu virusul Sars-CoV-2 pentru a accelera cercetarile privind implementarea tratamentelor și evaluarea candidaților la vaccin.

În martie, laboratorul britanic Hvivo a publicat un anunț care oferă echivalentul a 4.000 de euro oricui ar accepta sa fie infectat cu bună știință cu noul tip de coronavirus. Se cautau atunci 24 de voluntari în cadrul unui parteneriat cu acest laborator, Imperial College London și alte organizații din Marea Britanie care se vor angaja în „Programul provocării umane”.

Explorarea fezabilității expunerii voluntarilor sănătoși la coronavirusul Sars-CoV-2

Primul pas al proiectului este explorarea fezabilității expunerii voluntarilor sănătoși la coronavirusul Sars-CoV-2. Studiul ar recruta voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani fără antecedente sau simptome de Covid-19, fără probleme de sănătate de bază și fără factori de risc cunoscuți (boli de inimă, diabet sau obezitate etc.).

Scopul va fi apoi de a afla care este cea mai mică cantitate de virus necesară pentru a determina o persoană să dezvolte Covid-19. Vorbim despre un studiu de caracterizare a virusului. Pentru acest prim pas, voluntarii vor fi infectați pe calea naturală, cu alte cuvinte prin pasajele nazale. Apoi vor fi ținuți sub observație timp de două săptămâni și jumătate, noteaza Sante Magazine care citeaza MedicalXpress.

Odată finalizată această primă fază, cercetătorii intenționează să folosească această provocare infecțioasă pentru a studia modul în care acționează vaccinurile candidate în organism, pentru a compara eficacitatea diferitelor vaccinuri aflate in curs de testare, pentru a examina potențialele tratamente și efectele acestora și pentru a studia răspunsul sistemului imunitar.

Asigurându-se că totul va fi făcut punandu-se accent pe siguranța voluntarilor, dr. Chris Chiu, cercetător în departamentul de boli infecțioase de la Imperial College din Londra, consideră că provocarea infecțioasă poate „îmbunătăți înțelegerea Covid-19 în moduri unice și accelera dezvoltarea numeroaselor tratamente noi și a potențialelor vaccinuri împotriva Covid-19„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`