Prima pagină » Actualitate » Marea Britanie impune restricții de călătorie în țările din Africa de frica noii tulpini de COVID-19 care ar fi rezistentă la vaccinuri şi mult mai contagioasă! Mai multe țări îi urmează exemplul

Marea Britanie impune restricții de călătorie în țările din Africa de frica noii tulpini de COVID-19 care ar fi rezistentă la vaccinuri şi mult mai contagioasă! Mai multe țări îi urmează exemplul

26 nov. 2021, 10:31,
în Actualitate

Marea Britanie impune restricții de călătorie în șase țări africane din cauza unei noi variante de COVID-19. Tulpina descoperită în Africa de Sud este mult mai contagioasă decât precedentele și poate anula efectele vaccinurilor.

Variantă este foarte mutată și există îngrijorări că vaccinurile ar putea fi mai puțin eficiente împotriva ei. Un oficial de top din domeniul sănătății din Marea Britanie a numit-o „cea mai semnificativă variantă pe care am întâlnit-o până în prezent”

 

Marea Britanie impune restricţii de călătorie din țările din Africa de frica noii tulpini de COVID-19

Marea Britanie a decis să impună restricţii de călătorie din 5 țări din Africa. Autorităţile de la Londra sunt îngrijorate de noua tulpină de COVID-19 care a apărut de curând şi care ar fi mult mai rezistentă la vaccinuri. Mai mult, țări, inclusiv Israel și Singapore, au restricționat călătoriile. Mai multe țări europene iau în considerare noi restricții pe fondul unui al patrulea val de cazuri. Premierul Belgiei spune că creșterea cazurilor a fost mai rea decât se aștepta.

Secretarul de transport Grant Shapps, a spus pentru BBC că Regatul Unit nu își poate asuma riscuri cu noua variantă de coronavirus „care ar putea învinge vaccinul”. El spune că oamenii de știință au nevoie de mai mult timp pentru a investiga varianta după decizia guvernului de a plasa șase țări din Africa de Sud pe lista roșie a călătoriilor.

Shapps spune că speră că mișcarea este o „pauză, mai degrabă decât o întoarcere”. Apoi a fost întrebat: Când vom ști dacă acest lucru este mai îngrijorător decât alte variante pe care le-am văzut?

„De obicei, durează săptămâni pentru a verifica aceste lucruri – trebuie să crești cultura și să ordonezi totul”, spune el, adăugând că vor avea o altă revizuire în trei săptămâni.

 

Noua variantă de COVID-19 este mult mai periculoasă decât cele precedente. Ar putea fi rezistente la vaccinuri

Noua variantă de coronavirus detectată pentru prima dată în Africa de Sud a fost descoperită în Israel, relatează presa israeliană. Varianta – cunoscută sub numele de B.1.1.529 – a fost depistată la o persoană care s-a întors în Israel din țara sud-africană Malawi, potrivit rapoartelor, care citează ministerul sănătății din țară.

Alte două cazuri suspecte legate de călători care tocmai s-au întors în țară așteaptă rezultatele testelor. Se spune că toți călătorii au fost complet vaccinați. Noua variantă este foarte mutată și există îngrijorări că vaccinurile ar putea fi mai puțin eficiente împotriva ei.

Vaccinurile vor fi „aproape sigur” mai puțin eficiente împotriva noii variante de coronavirus, spune profesorul James Naismith, biolog structural de la Universitatea din Oxford. Dar el spune că vaccinurile vor fi în continuare eficiente, adăugând: „Este o veste proastă, dar nu este ziua apocalipsei”.

Profesorul Naismith spune că mutațiile în variantă sugerează că se poate răspândi mai repede. Dar el spune că transmisibilitatea „nu este la fel de simplă precum „acest aminoacid face asta”” și este determinată de modul în care mutațiile au lucrat împreună. Oficialii OMS se întâlnesc astăzi într-o ședință de urgență pentru a discuta despre această tulpină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`