Prima pagină » Coronavirus » Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech

Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech

02 dec. 2020, 10:47,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Marea Britanie este prima ţară din lume care a aprobat vaccinul anti-Covid-19 al Pfizer/BioNTech pentru utilizare pe scară largă. Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), organismul britanic de reglementare a medicamentelor, a decis că vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech, care oferă protecţie în proporţie de 95%, este sigur.

Imunizarea ar putea începe în câteva zile pentru oamenii din grupurile prioritare. Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze, suficiente pentru ca 20 de milioane de oameni să fie vaccinaţi (în câte două tranşe).

Aproximativ 10 milioane de doze ar urma să fie disponibile curând.

Guvernul a acceptat recomandarea MHRA de a aproba vaccinul Covf-19 Pfizer / BioNTech pentru utilizare

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Îngrijire Socială a declarat: „Guvernul a acceptat astăzi recomandarea MHRA de a aproba vaccinul Covf-19 Pfizer / BioNTech pentru utilizare.

„Urmează luni de studii clinice riguroase și o analiză aprofundată a datelor de către experții de la MHRA care au ajuns la concluzia că vaccinul și-a îndeplinit standardele stricte de siguranță, calitate și eficacitate. Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare va publica în scurt timp și ultimele sale sfaturi pentru grupurile prioritare de a primi vaccinul, inclusiv personalul de sănătate și îngrijire, persoanele în vârstă și persoanele extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic. Vaccinul va fi disponibil în toată Marea Britanie începând cu săptămâna viitoare”, se arată într-un comunicat al Guvernului britanic.

Albert Bourla: „Este un moment istoric în lupta împotriva Covid-19“

Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer a declarat că decizia luată de Marea Britanie este un moment istoric în lupta împotriva Covid-19.

„Autorizația de utilizare de urgență din Marea Britanie marchează un moment istoric în lupta împotriva Covid-19. Această autorizare este un obiectiv către care lucrăm de când am declarat pentru prima dată că știința va câștiga și aplaudăm MHRA pentru capacitatea lor de a efectua o evaluare atentă și de a lua măsuri în timp util pentru a ajuta la protejarea populației din Marea Britanie. Pe măsură ce anticipăm autorizații și aprobări suplimentare, ne concentrăm pe deplasarea cu același nivel de urgență pentru a furniza în siguranță un vaccin de înaltă calitate în întreaga lume. Cu mii de oameni infectați, fiecare zi contează în cursa colectivă pentru a pune capăt acestei pandemii devastatoare”, a spus Albert Bourla.

Pfizer a trimis datele pentru autorizarea vaccinului anti-COVID-19 în Europa

Pfizer și BioNTech au solicitat autorizația de punere pe piață pentru vaccinul anti-COVID-19, a anunțat Agenția Europeană a Medicamentului. Cele două companii au început proceduri de autorizare în Australia, Canada și Japonia, și intenționează să depună cereri de autorizare în toate statele lumii. Reprezentanții Pfizer au anunțat că datele din studiul clinic de fază 3 au demonstrat o rată a eficacității vaccinului pentru BNT162b2 de 95% față de COVID-19, fără probleme de siguranță observate până în prezent.

Solicitarea de autorizare finalizează procesul de revizuire inițiat pe 6 octombrie 2020, cu date neclinice și date parțiale de chimie, producție și controale (CMC), urmate de date clinice emergente prezentate de Pfizer și BioNTech. Dacă EMA ajunge la concluzia că beneficiile vaccinului Pfizer-BioNTech depășesc riscurile sale în protejarea împotriva COVID-19, vaccinarea în Europa ar putea începe înainte de sfârșitul anului 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *