Prima pagină » International » Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat pastilele anti-COVID-19, denumite Lagevrio
Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat pastilele anti-COVID-19, denumite Lagevrio

Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat pastilele anti-COVID-19, denumite Lagevrio

04 nov. 2021, 15:04,
Roxana Butuc în International

Marea Britanie este prima țară din lume care a autorizat folosirea pastilelor anti-COVID-19, create de Merck, ce vor putea fi administrate imediat după primul rezultat pozitiv al unui test. Acesta este considerat primul tratament antiviral oral eficient împotriva noului coronavirus.

Guvernul britanic a declarat faptul că în curând va fi confirmată procedura oficială prin care tratamentul poate fi administrat pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Mara Britanie aprobă folosirea pastilelor anti-Covid-19 Lagevrio

Pastilele Lagevrio, produse de compania Merck au fost aprobate de Agenția de reglementare a medicamentelor (MHRA), pentru a fi administrate în termen de minim cinci zile de la debutul primelor simptome de COVID-19. Marea Britanică și-a dat acordul pentru ca medicii să poate prescrie aceste pastile, declarând faptul că în curând Serviciul Național de Sănătate va transmite modul în care acest tratament poate fi administrat.

În luna octombrie, Marea Britanie a încheiat cu Merck un acord prin care se specifica asigurarea a peste  480.000 de doze de molnupiravir. De asemenea, compania Merck a precizat într-o declarație, faptul că tot în luna octombrie 2021, a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite cererea privind autorizarea pastilei sale anti-COVID-19. Acesta a declarat că cererea a fost făcută în regim de urgență.

Conform unui studiu clinic, medicamentul are o eficiență de a reduce până la 50% rata de spitalizare dar și de deces.

Specialiștii în sănătate preconizează în anul 2022 faptul că pandemia de COVID-19 ar putea fi controlată

Organizația Mondială a Sănătății a anunță faptul că încep să se vadă beneficiile măsurilor de protecție ce au fost adoptate de-a lungul timpului, valurile de infectare cu varianta Delta începând să se atenueze în mai multe țări. Aceștia spun că dacă lucrurile continuă să evolueze în acest sens, în anul 2022, pandemia ar putea fi controlată până la încercarea de a fi eliminată.

Experții mai declară faptul că, în momentul actual este de așteptat ca țările unde vaccinarea și imunitatea naturală au o rată mare, acestea vor ieși din pandemie. Printre acestea regăsindu-se SUA, Marea Britanie, Portugalia și India. Cu toate acestea, deși se crede că anul 2022 ar putea însemna sfârșitul pandemiei, totuși aceștia au spus faptul că trebuie să rămânem în alertă, întrucât acest virus este foarte imprevizibil.

„Credem că între acest moment și sfârșitul lui 2022 este punctul în care vom controla acest virus…când vom putea reduce semnificativ boala severă și moartea”, a afirmat epidemiologul Maria Van Kerkhove.

AstraZeneca va lansa primul tratament anti-COVID-19 pe bază de anticorpi monoclonali

Compania AstraZeneca a creat primul tratament pe bază de anticorpi monoclonali, denumit Evusheld, acesta fiind prima combinație de anticorpi monoclonali, care sunt modificați pentru a asigura protecție pe termen lung împotriva Covid-19. După mai multe studii, tratamentul și-a demonstrat eficiența în prevenirea COVID-19 și s-a confirmat un nivel ridicat de protecție împotriva COVID-19 simptomatic, cu o reducere de 77 % a riscului de a dezvolta COVID-19 simptomatic, administrat în doză unică.

În România, acest tip de tratament profilactic creat de AstraZeneca, ar putea oferi o protecție suplimentară, în special persoanelor vulnerabile, fiind soluția pentru reducerea numărului foarte mare al celor afectați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024