Prima pagină » Actualitate » Marea actriță are pensie mai mică decât o femeie de serviciu! „Noroc că-l am pe bărbatu-miu, altfel mă duceam la biserică să cerșesc!”

Marea actriță are pensie mai mică decât o femeie de serviciu! „Noroc că-l am pe bărbatu-miu, altfel mă duceam la biserică să cerșesc!”

24 iun. 2024, 08:36,
BZI.ro, în Actualitate

Marinela Chelaru, fostă actriță din grupul Vouă, pensionată în urmă cu aproximativ un an, primește, lunar, o pensie de mizerie. Marea actriță are pensie mai mică decât o femeie de serviciu.

Marea actriță are pensie mai mică decât o femeie de serviciu!

Marinela Chelaru se bucură, de aproximativ un an de zile, de liniștea și timpul liber pe care i le oferă viața de pensionară. Cu toate acestea, celebra artistă are o durere în suflet. Viața de pensionară nu s-a dovedit prea plăcută, mai ales că banii abia ajung de la o lună la alta.

„Stau cuminte în casă, ascult sfaturile date pentru cardiace, să nu ies pe căldurile astea din casă. Am fost atât de obosită… Simt nevoia să dorm foarte mult, să-mi liniștesc organismul, după atâta muncă. Mergeam noaptea la filmări, dar nu simțeam pentru că eram tânără. Și s-a acumulat, în timp. Dar acum mă simt așa de bine, mănânc, mă culc, plec și vin când vreau”, a declarat Marinela Chelaru.

Marinela Chelaru are însă o mare supărare. Pensia este mică. Lucrând mai mult pe contracte de colaborare, nu a strâns vechime prea multă pentru pensie.

”Sunt supărată însă. Eu nu am știut, nu-s contabilă sau avocată. Noi am lucrat pe contracte de colaborare. S-au plătit numai asigurările de sănătate, nu și vechimea. Și uite cum după 40 de ani de muncă am o pensie de 1400 lei, mai puțin decât o femeie de serviciu. Eu nu am intrat în categoria persoanelor care vor beneficia de pensia mărită. Noroc că-l am pe barbatu-miu, altfel mă duceam la biserică să cerșesc. Nu puteam trăi. Doar pe medicamente dau vreo 6-7 milioane pe lună”, a mai mărturisit actrița.

A suferit 4 AVC-uri

Marinela Chelaru, în vârstă de 64 de ani, una dintre cele mai apreciate actrițe din România, s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate. După ce a suferit 4 AVC-uri, a renunțat la lumina reflectoarelor, însă, ce a dezamăgit-o cu adevărat este faptul că nimeni nu se mai interesează de ea. Într-un interviu recent, actrița a mărturisit că a trecut printr-o perioadă foarte grea din viața sa.

„Mă sună lumea de nu mai știe de ea…da, de unde…nu mă mai sună nimeni, știi ce e aia? Nu mă mai sună nimeni, și-au făcut interesele cu mine. (…) La cât îmi e de rău, nu știu dacă îmi e mai dor de scenă. Nu mai interesează pe nimeni de mine. Când am fost bună i-a interesat”, a declarat Marinela Chelaru.

De asemenea, nu doar faptul că au uitat-o colegii de breaslă o supără pe celebra actriță care a cucerit de-a lungul anilor o țară întreagă prin umorul ei cu totul aparte, cât și pensia oferită de stat. Cum tratamentul ei este destul de scump, recunoaște că cei 2.000 de lei pe care îi primește lunar nu-i ajung, dar speră ca la recalcularea din septembrie lucrurile să se îndrepte.

„Aștept recalcularea, mi-a mai mărit-o și aștept acum…am 2000 de lei și si am avut 1400 de lei, acum câteva luni mi s-a mărit. Mă costă foarte mult medicamentele. Mai mult de 10 de milioane (1000 de lei)”, a mai spus Marinela Chelaru, Marea actriță are pensie mai mică decât o femeie de serviciu.

Comentarii
  • bufonul de la ateneu!

    marea actrita,sunteti cu capul!!!!!

  • E mare actriță, la 120 kg cum ai vrea să fie ? Mică ? Pensia e mică ? Dar ce contribuții a plătit la asigurare socială ? La salariu minim ! Păi la salariu minim pensie minimă ! Sau nu a plătit deloc și atunci ajutor social . Dar din drepturi de autor cat are venit ? Pt ca în fiecare zi e grupul vouă cu dărâmată … aaaa asta nu se pune, mai bine să ne plângem și să cerșim prim masmedia. Actori de 2 bani fără pic de talent, obscuri , neînsemnați, filmografie de 2 bani, teatru regizat de regizori retardati … asta avem – doar pretenții

  • Nu inteleg comparatia cu femeia de serviciu,firma la care lucreaza ii plateste taxele iar ea cara mizeria de la toti .Pensia se calculeaza in functie de valoarea punctului de pensie.Toti artistii spun acelasi lucru, probabil au avut alte castiguri „la negru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *