Prima pagină » Local » Mare grijă ce date lăsați la hotelul în care vă cazați! Un recepționer a golit cardurile clienților. O femeie i-a dat planurile peste cap (EXCLUSIV)
Mare grijă ce date lăsați la hotelul în care vă cazați! Un recepționer a golit cardurile clienților. O femeie i-a dat planurile peste cap (EXCLUSIV)

Mare grijă ce date lăsați la hotelul în care vă cazați! Un recepționer a golit cardurile clienților. O femeie i-a dat planurile peste cap (EXCLUSIV)

27 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ a fost obligat de judecători să meargă la școală. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Mihail Costache la 1 an şi 10 luni de închisoare, cu suspendare, dar l-au obligat și să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. Asta, după ce tânărul a recunoscut comiterea unor infracțiuni.

Un tânăr a fost obligat de judecătorii ieșeni să meargă la școală! Magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Mihail Costache la 1 an şi 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

„Instanța îi impune inculpatului să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. Inculpatul va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare – Dezmembrarea manuală a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, confecţionare plicuri hârtie, confecţionare pungi cadouri, manufactură obiecte de decor din materiale reciclabile, introducere de date în calculator, alte activităţi de curăţenie, întreţinere, renovare sau la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (Informare şi consiliere profesională, mediere pe locurile de muncă vacante, cursuri de formare profesională, bursa locurilor de muncă). Dispune confiscarea specială de la inculpatul Mihail Costache a sumei de 10.076,21 lei obţinută prin comiterea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, au afirmat magistrații ieșeni.

Mihail Costache, obligat de judecătorii ieșeni să meargă la școală

Procesul lui Mihail Costache a început pe data de 16 noiembrie 2021. Anchetatorii au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu individul. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Oamenii legii au menționat că, pe 7 octombrie 2015, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

„O persoană vătămată a reclamat faptul că indivizi necunoscuți au efectuat în mod fraudulos 9 tranzacții online în valoare de 899,91 euro, către comerciantul Itunes, folosind datele cardului său bancar emis de Raiffeisen Bank”, au afirmat anchetatorii.

Aceștia au adăugat că, prin ordonanța din data de 5 mai 2021, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, constând în fapta de a deține, fără drept, datele a 37 de carduri bancare, în scopul comiterii infracțiunilor, prin stocarea acestora într-un sistem informatic. Astfel, totul a izbucnit după ce o femeie s-a plâns că s-a trezit fără bani.

Tânărul a recunoscut că își cumpăra pachete din jocul Game of War

În cele din urmă, oamenii legii au ajuns la Mihail Costache. Acesta a cerut încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Astfel, el a recunoscut că, în perioada 2014 – iulie 2017, a deţinut fără drept datele şi codurile unui număr de 37 de carduri bancare şi, folosind datele acestora, a efectuat un număr de 29 de tranzacții neautorizate. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Inculpatul a lucrat recepţioner la Hotelul „Scala Boutique” Bucureşti. În exercitarea atribuţiilor de serviciu, acesta avea acces la baza de rezervări ale clienţilor, în care putea vedea datele cardurilor bancare folosite de aceştia pentru realizarea rezervărilor. În aceste împrejurări, inculpatul a fotografiat datele unor carduri bancare, respectiv numărul cardului, numele persoanei, data de expirare şi codul CVV, pentru a putea face plăţi online, folosind fără drept aceste date. Inculpatul era pasionat la acea vreme de jocul „Game of War”, care permitea achiziţia de diverse pachete online, ce se plăteau cu bani reali. Tranzacţiile de achiziţionare a diferitelor pachete în cadrul jocului se făceau prin intermediul procesatorului de plăţi ITunes. Pentru a achiziţiona produsele în cadrul jocului, inculpatul introducea datele cardului, o adresă de e-mail pe care primea un mesaj de confirmare, un număr de telefon şi o adresă fizică ce nu erau niciodată verificate”, au încheiat anchetatorii.

Acum, recepționerul unui hotel din București a fost obligat de judecătorii ieșeni să meargă la școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024