Prima pagină » Actualitate » Marea Britanie este îngrijorată de apariţia unei noi tulpini de COVID-19. Prof. dr. Carmen Dorobăț: Ne așteptam la așa ceva
Marea Britanie este îngrijorată de apariţia unei noi tulpini de COVID-19. Prof. dr. Carmen Dorobăț: Ne așteptam la așa ceva

Marea Britanie este îngrijorată de apariţia unei noi tulpini de COVID-19. Prof. dr. Carmen Dorobăț: Ne așteptam la așa ceva

21 dec. 2020, 07:54,
George Cristian în Actualitate

Tulpină, cunoscută sub numele de VUI-202012/01, poate fi cu până la 70% mai transmisibilă și are o „compoziție genetică foarte clară”. Marea Britanie este îngrijorată de apariţia acestei noi tulpini de COVID-19.

Dr. Susan Hopkins, de la Public Health England (PHE), a declarat că tulpina este predominanta în Londra și sud-estul Angliei.

Cât de periculoasă este noua varianta a COVID-19

O nouă variantă a COVID-19, care este cu până la 70% mai transmisibilă, a fost găsită în fiecare parte a Regatului Unit, cu excepția Irlandei de Nord, a declarat un expert pentru Sky News. Dar a fost descoperit și în fiecare regiune a Angliei, în Țara Galilor și în Scoția, deși în „număr foarte mic”.

Varianta – denumită VUI-202012/01 – are o „compoziție genetică foarte clară pe care o putem urmări”, a spus dr. Hopkins. Poate fi detectat prin secvențierea întregului genom, care durează două până la trei săptămâni.

Alte națiuni sunt, de asemenea, afectate. „Tulpini similare au fost detectate în Danemarca și Australia și există alte variante care arată foarte asemănător cu acestea, care au fost detectate în Africa de Sud, în Olanda și în alte țări”, a spus dr. Hopkins.

Când şi-a făcut apariţia în Marea Britanie

Acesta a fost găsit inițial la un pacient în septembrie, a spus dr. Hopkins, iar secvențierea completă a genomului a fost returnată în octombrie. La început, nu a existat „nimic care să sublinieze în mod deosebit faptul că acest lucru este o problemă majoră, deoarece variantele vin și pleacă”, a adăugat ea.

Dar la sfârșitul lunii noiembrie, oamenii de știință se luptau să înțeleagă de ce infecțiile cu COVID-19 din Kent și Medway nu erau reduse de restricțiile naționale. „Au fost efectuate investigații clinice, comportamentale și epidemiologice detaliate”, a spus dr. Hopkins, inclusiv secvențierea întregului genom, și s-a constatat că un grup de noi variante se răspândește în aceste zone.

Guvernul a fost sesizat vineri, 11 decembrie, după care s-au efectuat lucrări suplimentare pentru a înțelege ce se întâmplă. Oamenii de știință au descoperit ulterior că noua tulpină era „mult mai transmisibilă decât celelalte variante aflate în circulație”, a spus dr. Hopkins.

„Acest lucru ne-a făcut să fim foarte îngrijorați și am anunțat guvernul vineri (18 decembrie)”, a adăugat ea.

Tulpina nouă de COVID-19 ar putea fi un pericol pentru România? Prof. dr. Carmen Dorobăț explică

În aceste momente, noua tulpină de COVID-19 nu reprezintă un pericol pentru România. Totuşi, este cunoscut faptul că extrem de mulţi români lucrează în Marea Britanie. Din aceste considerente, exista o posibilitate destul de ridicată ca noua tulpina să poată fi importată în România mai ales din considerentul că românii se întorc acasă din Mare Britanie pentru a sărbători Crăciunul și Revelionul alături de cei dragi. Până ieri, 20 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 591.294 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 498.777 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit știrioficiale.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.350 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Medicul prof. dr. Carmen Dorobăț a oferit o scurtă declarație referitoare la noua tulpină de COVID-19. Aceasta a explicat că o asemenea mutaţie era de aşteptat pentru că un virus care trece repetat de la un om la celălalt duce spre aşa ceva. Carmen Dorobăț a dat exemplul Spaniei care, în vara aceasta, a avut de-a face cu o mutaţie.

” Până aceste moment putem spune că puteam să ne aşteptăm la mutaţie pentru că trecerile repetate spre aşa ceva duc la aceste lucruri. Am avut, astă vară, o mutaţie în Spania. Tulpina este, se pare, extrem de contagioasă, spune se pare pentru că specialiştii au vorbit despre o contagiozitate crescută fără să raporteze o agravare a formei de boale. Medicii infectiologi au pentru fiecare boală o anumită raportare, numerică, de la sursă, spre ceilalţi. Fie că sunt 3 sau mai mulţi care sunt infectaţi. S-a făcut raportul intre numărul de indivizi care pot fi infectaţi de la o sursă cu tulpina principală şi numărul de indivizi cre s-a constatat în urma evoluţiei tulipini care pot infecta. a mentionar prof. dr. Carmen Dorobăț.

Vaccinul Pfizer este eficient pentru noua tulpină?

Cercetătorii se întreabă dacă vaccinul Pfizer, vaccin care este aplicat, în aceste momente pe scară largă în Marea Britanie care a început campania de vaccinare, este eficient în faţa noii tulpini de COVID-19.

Dr. Hopkins a spus că vaccinul ar trebui să inducă un „răspuns imun larg”, adăugând că mutațiile nu implică faptul că vaccinul nu va funcționa.

Ea a spus că „răspunsurile definitive” vor veni din studii care vor dura încă câteva săptămâni. Până în prezent, experții nu au găsit nicio variantă care ar putea face un vaccin mai puțin eficient, iar virusul a fost lent pentru a muta.

Federico Giorgi, cercetător la Universitatea din Bologna, care a coordonat un studiu asupra tulpinilor de COVID-19, a declarat pentru Science Daily: „Probabil că coronavirusul SARS-CoV-2 este deja optimizat pentru a afecta ființele umane și acest lucru explică evoluția sa scăzută. Schimbare. Acest lucru înseamnă că tratamentele pe care cercetătorii le dezvoltă, inclusiv un vaccin, ar putea fi eficiente împotriva tuturor tulpinilor de virus.

Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
redactia.ro
Doliu în lumea televiziunii. Una dintre cele mai frumoase femei s-a stins subit la doar 27 de ani. Avea tot viitorul în față și o poveste emoționantă
Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
a1.ro
Horoscopul săptămânal 14 - 20 aprilie 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Playtech.ro
Vouchere noi pentru români. Se pregătește un program ce îi scutește pe oameni de cheltuieli importante. Când vor fi lansate
observatornews.ro
Momentul în care un șofer de 75 de ani trage brusc de volan şi lovește în plin o dubă, în Constanţa. Ar fi fost vorba de o reglare de conturi
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
România, centrul unei operațiuni vitale a NATO. 1.400 de militari implicați
SportpeSurse
De Florii, a izbucnit la Patriarhia Română și a făcut un circ la TV. Ce i-a transmis lui George Simion în vederea alegerilor de pe 4 mai
Playtech.ro
Numărul de telefon la care să nu răspunzi, rămâi cu contul gol. Noua escrocherie din România, lansată chiar de Florii
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Vestea tristă a zilei! După o suferință foarte grea, copila cea jucăușă, ai cărei ochi verzi râdeau mereu fericiți, ne-a părăsit!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Preşedintele Bolojan şi premierul Ciolacu, anunţ în tandem despre banii românilor: Este prioritate absolută!
redactia.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți dansatori din țară
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 aprilie 2025
14 aprilie 2025