Prima pagină » Economic Local » Mare atenție, dacă faci nunta în acest an! Iată ce a pățit un cuplu din Iași care a semnat contractul pentru candy bar. „Mi s-a părut exagerat de mult și nu cred că este normal ca lucrurile să evolueze în această direcție”
Mare atenție, dacă faci nunta în acest an! Iată ce a pățit un cuplu din Iași care a semnat contractul pentru candy bar. „Mi s-a părut exagerat de mult și nu cred că este normal ca lucrurile să evolueze în această direcție”

Mare atenție, dacă faci nunta în acest an! Iată ce a pățit un cuplu din Iași care a semnat contractul pentru candy bar. „Mi s-a părut exagerat de mult și nu cred că este normal ca lucrurile să evolueze în această direcție”

20 mai 2023, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Un cuplu din Iași care se căsătorește anul acesta a avut parte de experiența vieții sale când a plătit pentru candy bar și o fântână de ciocolată. Nu sunt singurii care au trecut printr-o experiență asemănătoare pentru că prețurile serviciilor pentru nunți și alte evenimente au explodat în ultima lună. Astfel, costurile pot ajunge la 20.000 de euro în 2023

Ieșenii care fac nunta în acest an scot mai mulți bani din buzunar pentru că prețurile au explodat la toate serviciile. Un cuplu din Iași a simțit pe propria piele că prețurile au crescut când au plătit pentru un candy bar și o fântână de ciocolată. Aceștia susțin că toate costurile se modifică de la o zi la alta.

„Am semnat contractul pentru candy bar și fântână de ciocolată în urmă cu o săptămână. În contract era precizat faptul că prețul poate suferi modificări în funcție de scumpiri, inflație mărită, dar nu ne-am gândit că aceste modificări pot să apară în câteva zile, mai ales că inflația nu a crescut. M-am dus după o săptămână să dau și restul banilor, pentru că plătisem deja un avans de 40 la sută din sumă și trebuia să achităm restul.

Când m-am dus să achit restul sumei am constatat cu stupoare că mărirea era de 20 la sută față de prețul inițial. Ne-am înțeles la 6.500 de lei și am plătit 8.000 de lei. Mi s-a părut exagerat de mult și nu cred că este normal ca lucrurile să evolueze în această direcție, să se scumpească totul atât de mult, mai ales că nu există justificare. Practic, noi suntem puși într-o situație dificilă pentru că suntem presați de timp și se profită foarte mult din acest motiv”, susține Alexandra, o viitoare mireasă.

Un cuplu din Iași care face nunta anul acesta susține că prețurile au explodat

Pentru că toate serviciile s-au scumpit în ultima lună, viitorii miri s-au trezit că plătesc mai mult pentru aranjamentele florale sau invitații.

„Noi facem nunta în luna august. Bineînțeles că am încercat să ne organizăm ca să nu avem surprize când se apropie evenimentul. Ne-am interesat acum o lună de prețurile la invitații și la aranjamentele florale. Atunci era un preț, acum sunt mai scumpe cu 20 la sută. De unde vine scumpirea aceasta când toată lumea spune că prețurile ar trebui să scadă? Totul este exagerat de scump și cred că ar trebui să intervină autoritățile, să aplice niște amenzi”, susține Mihaela Popa, o viitoare mireasă.

Un reprezentant al unei florării din Iași susține faptul că prețurile la flori au crescut cu 70 la sută, motiv pentru care cei ce vor să se căsătorească rămân șocați la intrarea în florărie.

„Într-adevăr, sunt mai mari, dar noi plătim mai mult pe transport, materie primă, angajați. Nu depinde de noi prețul, ci de cheltuieli”, susține Anca Costin, florăreasă.

La nunțile din Iași nu se mai cere „dansul pinguinului”.

Costurile pentru nuntă pot ajunge la 20.000 de euro

Astfel, nunta în Iași, în 2023, costă mai mult față de cea organizată în anul precedent. Cheltuielile pentru cel mai important eveniment din viața mirilor sunt, în medie, între 15.000 și 20.000 de euro. Însă costul nunții poate fi mai mic sau mai mare, potrivit specialiștilor. Prețurile meniurilor variază între 300 și 700 de lei, însă, în unele locații de lux, acestea pot fi mult mai mari, în funcție de cerințele mirilor.

De asemenea, orice cuplu din Iași care vrea să facă nunta anul acesta ar trebui să citească bine contractele înainte de a le semna și să verifice toate ofertele furnizorilor de servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *