Prima pagină » Actualitate » Marcel Vela anunţa redeschiderea restaurantelor de pe 1 septembrie
Marcel Vela anunţa redeschiderea restaurantelor de pe 1 septembrie

Marcel Vela anunţa redeschiderea restaurantelor de pe 1 septembrie

31 aug. 2020, 12:35,
George Cristian în Actualitate

Ministrul de Interne, Marcel Vela anunţa redeschiderea restaurantelor de pe 1 septembrie. Într-o conferinţă de presă, ministrul în Guvernul Orban a oferit o declaraţie de presă prin care a anunţat redeschiderea unităţilor de hrană

Marcel Vela a stabilit mai multe reguli referitoare la deschiderea restaurantelor

Conform declaratiilro făcute de Marcel Vela, redeschiderea restaurantelor va fi posibilă de pe data de 1 septembrie 2020. Acesta a declarat, printre altele, şi faptul că toate activităţile de drive-in, organizării spectacolelor, se vor face în anumite condiţii. Vela afirma faptul că, în cazul acestor tipuri de spectacole, în maşină vor putea fi maxim 3 persoane

” Permisivitate că în cadrul organizării spectacolelor de tip drive-in, ocupaţii să reprezinte grupuri de până la 3 persoane. Reluarea activităţilor comercianţilor care au ca obiect activităţi de tip restaurant în interiorul clădirilor. Reluarea activităţilor restaurantelor din interiorul clădirilor de tip hotelier.”

Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă vor putea închide restaurantele

În altă ordinde de idei, Vela a menţionat că s-a asigurat cadrul legal prin care Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă vor avea frânghiile pentru a deschide sau inchite restaurantele, în cazul în care numărul de persoane infectate depăşeşte limita legală:

” Se crează mecanismul prin care, în funcţie de incidenta cazurilor să se poată decide închiderea, restricţionarea sau reluarea activităţilor. Se vor deschide restaurantele în care, incidenta de cazuri confirmate cu COVID-19 va fi mai mică decât 1.5 cazuri la 1000 de locuitori. În cazul în care această normă va fi depăşită, Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă pot decide restricţionarea, sau închiderea unităţilor amintite. Aceleaşi comitete pot decide şi deschiderea acestora. ”

Klaus Iohannis a vorbit despre redeschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor de la 1 septembrie

Klaus Iohannis afirma, săptămâna trecută, faptul că sunt câteva domenii în care este important să se reia activitate. Preşedintele României menţiona, printre domeniile în care activitatea se va relua, şi industria HoReCa

„Pot să vă dau câteva informații noi. Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate în condiții de siguranță. Primul sector, la care țin foarte mult, e zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil din 1 septembrie, în condiții speciale de siguranță, cu locuri libere între spectatori, cu mască, cu respectarea condițiilor care vor fi stabilite.

Dar cred că e important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Al doilea sector în suferință, și unde e bine să se reia activitatea unde se poate, e sectorul HORECA; în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, după un timp nu se vor mai putea folosi terasele. După 1 septembrie, în anumite condiții restaurantele se pot deschide în interior. Nu vor putea fi folosite toate meselle”, a afirmat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *