Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacul, despre alegerile din Germania: „Cred că politicile de stânga îi pot proteja cel mai bine într-o asemenea situație de criză”
Marcel Ciolacul, despre alegerile din Germania: „Cred că politicile de stânga îi pot proteja cel mai bine într-o asemenea situație de criză”

Marcel Ciolacul, despre alegerile din Germania: „Cred că politicile de stânga îi pot proteja cel mai bine într-o asemenea situație de criză”

27 sept. 2021, 11:25,
Roxana Butuc în Actualitate

În urma alegerilor de duminică, 26 septembrie 2021, social democrații au câștiga alegerile din Germania, în frunte cu Olaf Scholz. Angela Merkel va rămâne interimar până la investirea succesorului acesteia.

În acest context, liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de felicitare social democraților din Germania, arătându-și susținerea.

Marcel Ciolacu felicită câștigătorii alegerilor din Germania desfășurate duminică, 26 septembrie 2021

Imediat după afișarea rezultatelor, acestea dezvăluind că social democrații împreună cu Olaf Scholz au câștigat alegerile, șeful PSD Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe Facebook în care îi felicită pe aceștia. Acesta vede în rezultatele alegerilor un semnal pentru Uniunea Europeană.

„Îi felicit pe Olaf Scholz și pe social democrații germani pentru victoria uriașă din alegerile parlamentare federale!

Stânga are șansa reală de a conduce destinele Germaniei în următorii ani și de a reda Europei o dimensiune socială și umană. Asta am transmis și când am fost la Berlin, alături de PES, pentru a-i susține pe colegii din SPD.

Faptul că alegătorii celui mai puternic stat european cred că politicile de stânga îi pot proteja cel mai bine într-o asemenea situație de criză este un semnal puternic pentru toate țările Uniunii Europene.

Inclusiv pentru România, unde un guvern de dreapta, aflat în derivă, a devenit un pericol la adresa stabilității statului!

De aceea, cred că alegerile anticipate reprezintă soluția pentru a da României o guvernare social-democrată, în ton cu restul Europei”, a postat Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Premieră la alegerile din Germania. Niciun partid nu a câștigat cu mai puțin de 31%

Luni dimineața, 27 septembrie 2021, oficialii electorali au declarat că rezultatele culese după numărătoarea efectuată din cele 299 de circumscripții, se arată că 25,9% din voturi revin social democraților. Cu toate astea, încă nu au fost anunțate rezultatele finale, din cauza sistemului electoral mai complex al germanilor.

De asemenea, pe viitorul succesor al Angelei Merkel îl vor aștepta provocări imediat cum va lua în primire mandatului, probleme importante în Germania așteptând rezolvare. Printre acestea, criza sanitară din Germania, va fi principala grijă, întrucât aceasta a fost bine controlată datorită programelor ample de redresare însă lupta cu aceasta încă nu s-a terminat.

De asemenea, între partidele din Germania există păreri multiple legate de perceperea taxelor și a schimbărilor climatice. Mai mult decât atât se află în vedere și politica externă, fiind considerată un punct foarte important.

„Toţi cei din Europa şi dincolo de ea care erau îngrijoraţi legat de stabilitatea Germaniei pot să vadă: Germania va fi stabilă în orice caz”, a declarat Christian Lindner, liderul liber democraţilor.


Social-democrații de centru-stânga ai Germaniei (SPD) au câștigat alegerile din Germania

Duminică 26 septembrie 2021, s-au desfășurat alegerile în Germania. Potrivit rezultatelor preliminare, SPD a obținut 25,7% din voturi, în timp ce blocul conservator de guvernământ a câștigat 24,1%. Verzii au obținut cel mai bun rezultat din istoria partidului lor, ajungând pe locul trei cu 14,8% din vot.

După anunțul Angelei Merkel de a se retrage din funcția de cancelar al Germaniei, conform sondajelor realizate încă de la începutului, Olaf Scholz a ieșit ca favorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *