Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu vrea blocaj total în România a firmelor rusești
Marcel Ciolacu vrea blocaj total în România a firmelor rusești

Marcel Ciolacu vrea blocaj total în România a firmelor rusești

28 feb. 2022, 10:32,
BZI.ro, în Actualitate

În România va exista un blocaj al firmelor rusești, susţine Marcel Ciolacu. Președintele PSD a vorbit despre faptul că Parlamentul României va face o declarație comună în care vor fi adoptate în plen mai multe mai multe sancțiuni pe care Uniunea Europeană le-a impus Rusiei.

Vă aducem aminte faptul că Rusia a fost aspru sancționată de către Uniunea Europeană și alte țări în contextul în care Vladimir Putin a declarat război Ucrainei. De exemplu băncile rusești au fost eliminate din sistemul unic de plată SWIFT, iar oligarhilor ruși le-au fost blocate conturile din mai multe țări din UE.

Marcel Ciolacu vrea blocaj total în România a firmelor rusești

Președintele PSD a declarat faptul că poziţia României trebuie să fie foarte fermă şi să interzică accesul firmelor rusești în țară. Social democratul a precizat faptul că Rusia a depășit limitele de acceptare și că a invadat un stat suveran şi independent.

„O declaraţie să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina, în anul 2022, depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi în acest moment toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm. Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti şi a oamenilor de afaceri ruși.”, a spus Ciolacu.

În continuarea declarațiilor, Marcel Ciolacu a dezvăluit că a vorbit cu ministrul de Interne, Lucian Bode despre faptul că există probleme la granițele României cu Ucraina. Liderul politic a precizat faptul că a fost dublat personalul din vamă și că blocajul este în special pe partea ucraineană.

În contextul valului de migranți veniți în România, Ciolacu a dezvăluit că o bună parte dintre aceștia nu vor să rămână pe teritoriul țării, vrând să călătorească în alte părti ale Europei unde au o parte din familii.

Lucian Bode a transmis un mesaj în conflictul din Ucraina

Pe 25 februarie, Lucian Bode a transmis un mesaj de susținere deplină a Ucrainei în războiul cu Rusia.  Ministrul de Interne a precizat faptul că este regretabil cum Rusia rescrie o pagină neagră a istoriei mondiale și că dorește să ocupe in mod abuziv un popor. Lucian Bode a punctat faptul că România a fost și va rămâne ferm in ajutorarea Ucrainei, iar țara se află sub protecția NATO.

La nivel de disponibilitate a locurilor pentru migranți, Lucian Bode a precizat că sunt peste 1.100 de locuri libere. România recunoaște statutul de refugiat al unui cetățean care solicită acest drept. Mulţi dintre ucrainieni nu au solicitat incă azil pentru că au deja paşapoarte biometrice care le permit staţionarea pe teritoriul țării pentru o perioadă de 90 de zile.

În încheiere precizăm faptul că Marcel Ciolacu susține un blocaj total al firmelor rusești din România după ce anterior statul român a anunțat faptul că interzice accesul în spațiul aerian al avioanelor rusești, indiferent dacă sunt civile sau militare. Oricum, luni, 28 februarie 2022 în Belarus se vor purta o serie de negocieri dintre Ucraina și Rusia cu speranța că întreg conflictul ar putea fi stopat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *