Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, validat ca variantă de premier din partea Partidului Social Democrat – VIDEO
Marcel Ciolacu, validat ca variantă de premier din partea Partidului Social Democrat - VIDEO

Marcel Ciolacu, validat ca variantă de premier din partea Partidului Social Democrat – VIDEO

17 nov. 2021, 13:43,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Decizie de breaking news. Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 13,00, la sediul central al PSD, şoseaua Kiseleff nr. 10. Conform unor surse politice, Consiliul Național al PSD a aprobat varianta prim-ministrului prin rotație cu Partidul Național Liberal, într-un viitor guvern format din PSD-PNL-UDMR.

Astfel, social-democrații nu au stabilit prin vot care ar trebui să fie prioritatea, deși Marcel Ciolacu afirma înainte de ședință că social democrații au câștigat alegerile parlamentare și ar trebui să dea primul premierul.

Marcel Ciolacu este varianta de premier a PSD

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a fost validat ca variantă de premier din partea social-democraților. Sorin Grindeanu, prim vicepreședintele PSD, a transmis că s-a decis în unanimitate ca liderul partidului să fie următorul prim-ministru al României.

„În urmă cu câteva minute s-a încheiat şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD care a decis, în unanimitate, să-l susţină pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziţia de premier. Marcel Ciolacu este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020. De asemenea, PSD a decis ca azi, prin votul din CPN, tot în unanimitate, să acceptăm acest sistem de rotaţie la şefia Guvernului. Sunt cele două voturi care au fost date în unanimitate şi care au constituit agenda Consiliului Politic Naţional al PSD”, a anunţat, miercuri, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, despre ce se va întâmpla dacă PNL nu acceptă varianta Marcel Ciolacu

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a transmis astăzi, 17 noiembrie 2021, ce se va întâmpla dacă Partidul Național Liberal nu va accepta propunerea ca PSD să dețină primul șefia Guvernului în cadrul coaliției, cu Marcel Ciolacu premier.

„Nu mă puneți să comentez ce ia în calcul PNL. Noi am decis astăzi ca Marcel Ciolacu să fie premier. Eu o să vă explic altfel. În acest moment, noi avem un mandat dat de Consiliul Politic Național nu doar prin ședința de astăzi, un mandat prin care să avem primul ministru. Suntem partidul cu cele mai multe mandate în Parlament. Mandatul nostru este ca Marcel Ciolacu să fie premier, noi cu asta mergem la negocieri. Dacă nu iese varianta asta, mergem înapoi cu decizia și obținem un mandat. Partidul poate spune da sau nu.  Noi avem cel mai mare grup parlamentar din Parlament, conform voinței românilor, ceilalți sunt mai mici”, a declarat Sorin Grindeanu.

Termenul limită a negocierilor dintre PNL și PSD

Mai mult decât atât, reprezentantul PSD a anunțat miercuri că nu există un termen limită în negocierile pe care le are cu PNL, precizând că cele două partide au viziuni și doctrine diferite. „Sper ca aceste negocieri să se termine cât mai repede”, a adăugat Grindeanu.

„Cred că este cazul să se încheie. Sunt de acord cu dvs. Nu există un termen limită, însă există altceva, și anume faptul că vorbim de cele două mai mari partide din România, vorbim de viziuni diferite în modul de a administra România și asta ține de doctrina fiecărui partid. E normal când faci o asemenea coaliție să există ciocniri, în ghilimele sigur, din punct de vedere doctrinar și al viziunii pe care îl care fiecare partid în parte. În mare s-a ajuns la o negociere pe aproape toate domeniile. (…) Sper ca toate aceste negocieri să se termine cât mai repede într-o formă sau alta”, a spus Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *